Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Sessions formatives sobre la Transició Energètica a les Terres de l'Ebre

  • Què? transició energètica comunitats energètiques
  • Quan? 12/07/2024 a 09:00 fins a 13/07/2024 a 14:00 (Europe/Madrid / UTC200)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? Sala d’Entitats de l’Ajuntament de Benissanet . Antoni Gaudí, s/n. Benissanet
.

L’Associació d’Iniciatives Rurals i Marítimes de Catalunya (ARCA) i la Fundació Municipalista (FMIT) de l’ACM, organitzem un cicle de sessions formatives per generar debat, donar eines als Ajuntaments en el seu paper d’impuls i empoderar la ciutadania en la transició energètica. L'objectiu principal és la creació i dinamització de comunitats energètiques, amb una contextualització sobre l’evolució energètica a Catalunya i en el territori de les Terres de l'Ebre. Les Terres de l’Ebre ja han fet actuacions en aquest àmbit, i volem continuar aglutinant agents clau, incloent càrrecs electes, tècnics de l’ICAEN, Grups d’Acció Local, ateneus cooperatius, cooperatives agràries, comunitats de regants, cooperatives de servei i enginyeries locals, entre d'altres actors d'aquesta nova revolució de la transició energètica.

El contingut de les jornades inclourà xerrades formatives sobre la creació, funció i dinamització de diferents tipologies de comunitats energètiques, a més d’informació sobre l’evolució energètica al territori de les Terres de l'Ebre i a Catalunya. Les jornades es concentraran en un divendres matí i tarda i dissabte matí, amb actes i ponències relacionats amb l’energia i aquest canvi de model energètic: més renovable, participatiu i distribuït; amb especial incidència en la figura i l'important paper de les Comunitats Energètiques. Les xerrades seran obertes i es pretén generar un debat participatiu.

L’estructura de les jornades té dos objectius principals: proporcionar formació sobre la transició energètica i contextualitzar la situació actual i futura de l’evolució energètica al territori Ebrenc i a Catalunya.

La inscripció és gratuïta i inclou els esmorzars dels dos dies i el dinar de divendres.

Programa
Més informació i inscripcions