Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Mercè Oms, de la finca Casanova, guardonada als "Premis d'Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals 2023"

Mercè Oms, de la finca Casanova, ha obtingut un premi a l'"Excel·lència a la innovació a l'activitat agrària". La seva finca, ubicada a Sora, combina la ramaderia extensiva i ecològica de vaques de carn amb la residència de cavalls no productius; a més, participa amb cabres i producció de formatges en un espai test agrari, un dels primers d'aquest sector a l'Estat espanyol.

Entrega dels "Premis d’Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals 2023".
Entrega dels "Premis d’Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals 2023"

Enguany els "Premis d’Excel·lència a la Innovació per a Dones Rurals" que convoca el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació han arribat a la seva 14a edició. Aquests són uns guardons que, anualment des del 2010, tenen com a objectiu visibilitzar la tasca de les dones rurals en la diversificació de l'activitat econòmica i les actuacions emprenedores que duen a terme al món rural. Es busca distingir projectes originals i innovadors, basats en activitats agràries, agroalimentàries i complementàries, que promoguin l'emprenedoria de les dones en el territori, reconeixent, alhora, la seva tasca en el medi rural.

Els guardons inclouen cinc categories:

  • "Excel·lència a la innovació a l'activitat agrària".
  • "Excel·lència a la innovació a l'activitat pesquera o aqüícola".
  • "Excel·lència a la innovació a la diversificació de l'activitat econòmica al medi rural".
  • “Excel·lència a la comunicació”
  • “Reconeixement especial a la trajectòria vinculada al suport a les dones del medi rural i pesquer".

En l'edició d'aquest 2023 Mercè Oms, de la finca Casanova, ha rebut el tercer premi en la categoria d'innovació a l'activitat agrària. La finca Casanova, ubicada a Sora, combina la ramaderia extensiva i ecològica de vaques de carn amb la residència de cavalls no productius; a més, participa amb cabres i producció de formatges en un espai test agrari, un dels primers d’aquest sector a l’Estat espanyol.

Consulta totes les premiades