Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Sessió de treball de la Comissió Motora de l’Agenda Rural de Catalunya

La creació de comissions de treball, entre elles una sobre la qüestió de l’aigua a Catalunya, és un dels principals temes treballats a la reunió celebrada ahir a Cervera.

Reunió de la Comissió Motora de l'Agenda Rural de Catalunya.
Reunió de la Comissió Motora de l'Agenda Rural de Catalunya

La Comissió Motora (CM) de l’Agenda Rural de Catalunya va celebrar ahir a Cervera la tercera sessió de treball de l’any amb l’objectiu de fer el seguiment del desplegament de l’Agenda Rural de Catalunya i treballar propostes de millora organitzativa interna que facin més eficient la tasca de la CM.

Pel que fa al desplegament de l’Agenda Rural, es va explicar que la Comissió Interdepartamental de Governança Rural té previst convocar una nova reunió durant el mes de maig un cop finalitzades les reunions amb cadascun dels Departaments de la Generalitat que tenen com a objectiu vincular els plans de treball dels respectius departaments amb l’Agenda Rural. Alhora, també es va informar que la Permanent de la CM es va reunir amb la Consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, per explicar-li l’estat actual de l’Agenda Rural de Catalunya i treballar vies per explicar l’experiència d’èxit que suposa l’Agenda Rural a fora de Catalunya.

Referent a l’organització interna de la CM, es va acordar la creació de les primeres 4 comissions de treball de la CM de l’Agenda Rural que permetran una millor coordinació de les entitats que formen part de la CM i alhora una major eficiència de la feina desenvolupada per la CM. Es creen dues comissions per treballar aspectes estructurals i de llarg recorregut. Aquestes comissions son la Comissió de treball de Comunicació i la Comissió de treball per desenvolupar una plataforma de seguiment de la implantació de l’Agenda Rural des de la societat civil que durant la sessió d’ahir ens va presentar la Fundació i2Cat.

Al mateix temps es creen dues comissions de treball per tractar temes d’actualitat que apareixen a l’Agenda Rural i que són clau per al desenvolupament rural. Per una banda, es crea la Comissió de treball sobre la qüestió de l’aigua per la situació d’excepcionalitat de la sequera a Catalunya. Una de les primeres tasques d’aquesta comissió serà analitzar la qüestió de l’aigua a l’Agenda Rural, valorar la situació i fer propostes des de les entitats de la CM. Per una altra banda, es crea la Comissió de Rural Proofing. El 15 % de les accions de l’Agenda Rural tenen a veure amb aspectes legislatius i normatius i per aquest motiu es considera cabdal tenir una comissió de treball que faci el seguiment dels canvis normatius que es vagin produint i proposi una metodologia de seguiment dels mateixos, que alhora servirà per fer seguiment de les accions de l’Agenda Rural que hi estan relacionades.

Per acabar la reunió es va informar que la CM estarà present a la reunió del Pacte Rural Europeu que se celebrarà a Suècia on s’exposarà un pòster amb l’experiència de l’Agenda Rural de Catalunya.