Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Producte d’aquí, compromís amb les persones, el territori i la qualitat

“Cultivant confiances, enaltint el territori”

EL PROJECTE

El projecte s’ha impulsat des del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central i l’Agència de DesenvoIupament  Local de Solsona i Cardona, amb la finalitat d’identificar, promoure i difondre els projectes agroalimentaris i agroecològics, el comerç local, l’artesania, el territori i la gastronomia amb compromís per al foment dels sectors com unes activitats econòmiques i socials a les zones rurals. També es vol promoure la intercooperació públic -privada entre diferents entitats del territori on es desenvolupa el projecte.

Producte d’Aquí és una campanya que disposa de les marques per producció/elaboració agroalimentària realitzades, per comerç local i restauració responsable. El lema del projecte és compromís amb les persones, el territori i la qualitat i l’adverbi aquí és molt utilitzat per la població local per referir-se  o preguntar si el producte en qüestió està fet en el territori, i es va optar per utilitzar-lo com a nom de la campanya.

Cultivant. Al tractar-se d’un projecte on participen  diferents entitats del territori (UBIC Cardona, UBIC Solsona, La Menestrala, Territori de Masies, Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona) s’està desenvolupant un treball de construir noves col·laboracions i confiances. També, s’utilitza la paraula cultivant  que va molt lligada amb el territori on es desenvolupa el projecte amb gran identitat rural. També la paraula cultivar també ens denota construcció, educar, treballar...que ens ha de portar cap una societat més unida, forta i amb forts principis.

Enaltint. Amb aquesta paraula es vol posar en valor la dignificació del treball en el món rural, ja sigui del pagès, del comerç local, de la restauració amb compromís, com altres activitats econòmiques, i com no, les persones que hi viuen i fan possible un equilibri i manteniment de les zones rurals del nostre país.

Atès el context de pandèmia covid 19, s’ha modificat el plantejament inicial de les accions previstes i s’ha desenvolupat  una campanya  de promoció “bell mig / campanya de promoció del Solsonès i producte d’aquí”. La campanya pivota sobre 3 eixos: el paisatge, els artesans que hi treballen (productors agroalimentaris) i els serveis que ens l’acosten ( allotjaments, restaurants, comerços). S’han creat unes rutes, amb un tractament audiovisual cinematogràfic, que recorren els llocs d’interès com indrets naturals, restaurants, productors, allotjaments, entre d’altres.

 

PUBLIC OBJECTIU

El públic objectiu és:

  • Productors i productores agroalimentaris del territori.
  • Comerç local i restauració.
  • Població local i persones visitants del territori.
  • Oficines de turisme, empreses d’activitats de turisme actiu i cultural.

ACCIONS I RESULTATS

S’han realitzat 3 accions:

  • Campanya de promoció (producció audiovisual) Al Bell mig, producte d’aquí. S’ha realitzat la  gravació de 32 càpsules de productors locals + 4 programes sobre cada recorregut. En els audiovisuals hi ha participat un total de 97 empreses  del territori objecte del projecte. En el marc del projecte s’ha potenciat el talent d’aquí, amb la creació d’una banda musical “electra del cardener” per crear les músiques dels documentals i els concerts en directe.
  •  Fotografies “Producte d’Aquí” / El Paisatge d’Aquí. S’han realitzat  32 paquets fotogràfics dels productors/es  agroalimentaris locals.
  •  Campanya de comunicació. Edició web i comunicació a través de xarxes socials

Aquests vídeos en poden visualitzar en diferents plataformes que es detallen.