Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Notícies

"Des de l’Escola de Pastors i Pastores tenim la missió de garantir el relleu generacional de la ramaderia extensiva a Catalunya" "Des de l’Escola de Pastors i Pastores tenim la missió de garantir el relleu generacional de la ramaderia extensiva a Catalunya"

Laia Batalla i Carrera és la Directora de l’Escola de Pastors i Pastores de Catalunya. Amb ella parlem de totes les eines que ofereix l'Escola per garantir el relleu generacional de la ramaderia extensiva: formació, acompanyament, assessorament, pràctiques en explotacions del territori, espais test... Un conjunt d'eines, totes elles, per defensar i protegir la pagesia del nostre país.

Com a societat hem de valorar el que ens aporta la transhumància: producció d'aliments, gestió forestal i conservació patrimonial Com a societat hem de valorar el que ens aporta la transhumància: producció d'aliments, gestió forestal i conservació patrimonial

Parlem amb Marc Borrell, responsable tècnic de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA), de l'estat de la transhumància i la ramaderia extensiva al nostre territori. Una pràctica que com a societat hem de valorar, ja que no només ens aporta la producció d'aliments, també és part fonamental en la gestió dels boscos i el manteniment del mosaic territorial.