
Mauricio O’Brien Marí és el responsable de desenvolupament territorial i delegat a Espanya d'European Crowdfunding Network
Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte
Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19
|
secretaria@arca-dr.cat
Mauricio O’Brien Marí és el responsable de desenvolupament territorial i delegat a Espanya d'European Crowdfunding Network
Antoni Vallès Novel és el director de desenvolupament de negoci de l’Institut Català de Finances (ICF)
Xavi Teis és soci de treball de Coop57, una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que té com a objectiu principal contribuir a la transformació social de la nostra economia i de la nostra societat. La seva funció principal és el finançament de projectes d'economia social i solidària a través de la intermediació financera. Això significa, recollir i captar l'estalvi de la societat civil per poder canalitzar-ho cap al finançament d'entitats de l'economia social i solidària que promoguin l'ocupació, fomentin el cooperativisme, l'associacionisme i la solidaritat en general, i promoguin la sostenibilitat sobre la base de principis ètics i solidaris.
La Red de Espacios Test Agrarios (RETA), que aglutina 17 entitats de l’estat, vol situar els Espais Test Agraris com elements estratègics per al relleu generacional
La Consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, ha presidit l’acte d’arrencada oficial de la instal·lació a Santa Maria de Merlès
David Coll és el president de PIMEC Agroalimentària. En aquesta entrevista parlem amb ell sobre l'Agenda Rural de Catalunya i, concretament, sobre com poden contribuir des de la seva entitat en el seu desenvolupament.
La trobada, organitzada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), ha comptat amb la participació de 5 entitats que gestionen aquest tipus d’equipaments
Empreses agroalimentàries del Bages, Berguedà, Osona, Moianès i l’Anoia innoven amb BCN Smart Rural
Postres Artesanes de Santa Eulàlia elabora nous productes alimentaris a partir del xerigot, el sobrant en l’elaboració de les postres làctiques. Cerveses La Pirata ha rebut assessorament d’una consultora especialitzada en el món cerveser, per perfeccionar el procés d’elaboració de cerveses envellides en botes de fusta.
Es farà el divendres 12 de novembre a la Casa del Parc Nacional d’Espot (Carretera de Sant Maurici, 5 25597 – Espot, Lleida)
Jordi París és Gerent del Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp. En aquesta entrevista ens parla sobre la seva vinculació amb el programa Leader i com recorda els orígens. Però també menciona exemples de projectes exemplars, i enumera els trets distintius que el programa Leader aporta al desenvolupament rural.
Laura Dalmau és Subdirectora general de Planificació Rural de la Secretaria d’Agenda Rural, del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. En aquesta entrevista parlem amb ella sobre els trets distintius de la metodologia Leader a Catalunya, per a què ha servit, i quina és la clau d'èxit d'aquesta metodologia. A més, Dalmau té clar que "l’aplicació dels set principis de Leader ha de continuar sent el nucli essencial per mantenir i incrementar-ne el seu valor afegit".
Mireia Font és la Gerent del Consorci GAL Alt Urgell - Cerdanya. Ella va arribar al món Leader a principis de l'any 2002, i en aquesta entrevista parlem amb ella sobre la seva vinculació al programa i també menciona els aspectes que caldria millorar per a la bona continuïtat del programa Leader.
Secundino Caso és el president de la Xarxa Espanyola de Desenvolupament Rural (REDR). Amb ell parlem sobre com ha evolucionat el programa Leader en aquests 30 anys, quins són els trets distintius que aporta el programa al desenvolupament rural i també sobre què proposa per a la bona continuïtat del programa Leader.
Maria Costa Ferrer és impulsora del projecte ‘L’Escairador’ i beneficiaria del programa Leader. En aquesta entrevista parlem amb ella sobre l'estat estat del seu projecte, com va decidir participar del programa Leader, i li preguntem com hauria de ser el programa en el futur.
Està destinat a productors d’oví i cabrum de la Catalunya Central
Les persones interessades a treballar de manera professional en l’àmbit de l’agricultura poden presentar els seus projectes al consistori per optar temporalment a un terreny del municipi on posar-la en pràctica
Donarà servei principalment a Osona, Bages, Berguedà, Moianès
El període d’inscripció a INNicia’t 2021 acaba el 13 de juny de 2021
Els projectes són ‘Agrobiofood Ponent’ liderat per la Diputació de Lleida i ‘Pobles Vius i Actius’ liderat per la Diputació de Tarragona
Neix la Xarxa pel Relleu Agrari, Dirk Madriles va presentar oficialment el grup de treball amb un repte ambiciós
El projecte Start Up Rural promou la formació en elements estratègics del creixement empresarial
Distingeixen projectes excel·lents i originals realitzats per dones rurals i actuacions que reconeguin el treball i el paper de les dones en el medi rural
Més de 40 persones han participat de la jornada “Els espais test agraris en cooperatives agràries. Recursos i experiències” celebrada el 27 d’abril, organitzada per CoopCamp i Cellers Domenys.
La Red Española de Desarrollo Rural recull en una publicació més de 50 iniciatives dels grups LEADER posades en marxa durant els pitjors moments de la crisi sanitària provocada pel coronavirus.
El repte demogràfic i la transició ecològica han estat els àmbits que han recollit més propostes. A partir d’ara, s’activarà la comissió motora i es redactarà el primer esborrany d’Agenda Rural de Catalunya, que serà sotmès a la participació del territori.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Anna Pararols, assessora territorial del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la província de Girona.
El període hàbil per a la presentació de candidatures s’amplia fins al pròxim dimecres 28 d’abril. Les empreses candidates opten a un premi de 2.710 euros per a la contractació d’un servei d’assessorament expert que els permeti fer realitat el seu projecte d’innovació.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Iolanda Trilla, assessora territorial del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a la província de Tarragona.
L’objectiu principal de la iniciativa, coordinada pel Consorci Leader Pirineu Occidental, és fomentar el desenvolupament socioeconòmic de les zones rurals, en particular dels espais naturals destacats de Catalunya i de les seves àrees d’influència.