L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Sergi Torres, professor del Curs d’Elaboració de Cervesa, organitzat per Baseactiva i el projecte XEMAC.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Albert Cañigueral, membre cofundador de la xarxa Ouishare i fundador i editor del blog Consumo Colaborativo.
Eloi Guinjoan i Gemma Estany d'ARCA i Jordi Terrades d'ADRINOC impartiran tres workshops en línia sobre innovació, relleu agrari i àrees rurals resilients.
Ja està en marxa la sisena edició del Pràcticum Odisseu, un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Eva Torrents, assessora en màrqueting i comunicació.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Jordi Puig, assessor agroecològic.
El Consorci GAL Noguera Segrià Nord, en col·laboració amb el Centre de Recursos Pedagògics de la Noguera, ha creat un nou recurs didàctic per a apropar el teixit empresarial dels territoris Leader a les aules en el marc del projecte 'Futurs Emprenedors Rurals'.
La recollida de propostes continua fins al pròxim divendres 26 de març. Aquesta fase està oberta a tothom que vulgui fer aportacions, ja siguin de manera individual o com a entitats, associacions, administracions, agents econòmics o socials.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Judith Saus, assessora en projectes emprenedors i empreses rurals.
Impartit per Sergi Torres, responsable de Segarreta, el seminari ha comptat amb quatre sessions que s’han impartit els darrers dissabtes dels mesos de febrer i març.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Mariona Rota, assessora en indústries agroalimentàries i petits obradors.
L’EIT (Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia) és una institució independent de la Unió Europea que vol impulsar la innovació i l'emprenedoria a Europa. Així mateix, contribueix fortament amb els objectius del programa de recerca Horizon 2020.
El Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central, l’Associació per al Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, ADRINOC i ARCA han establert un acord amb la Diputació de Barcelona per enfortir les estratègies de desenvolupament rural durant els propers tres anys.
Amb "Compondre Sabers" i "Del Camp al Rebost", es finançaran entre 11 i 19 projectes de caràcter inspirador. L'entitat fa una crida a la participació de totes les persones que intervenen en alguna fase del procés alimentari agroecològic.
Oferir suport a l’emprenedoria agroalimentària en el món rural és de vital importància perquè molts projectes continuïn endavant. Un dels objectius de la XEMAC és el de vincular les entitats que treballen en aquesta línia per tal de nodrir-se mútuament.
La nova oficina virtual del portal RuralCat vol ser un punt de trobada i d’informació per a tots els joves que decideixen incorporar-se a l’activitat agrària a Catalunya i amb una atenció especial pels que no tenen experiència prèvia en el sector.
Durant el passat mes de febrer, es van realitzar un seguit de trobades en línia en el marc del cicle 'Eines per a l’emprenedoria agroalimentària'. Organitzats per la XEMAC, l’objectiu principal ha estat oferir alguns instruments bàsics, tècnics i pràctics a persones emprenedores que s’incorporen al sector.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Teresa Colell, directora de l'Escola Agrària de l'Empordà.
L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Josep Dadon, responsable de Desenvolupament Rural del DARP.
Es tracta d’un concurs dirigit a microempreses del sector agroalimentari i forestal de la Catalunya Central. El premi consisteix en un ajut de 2.710 euros per a la contractació d’un servei d’assessorament que permeti fer realitat el projecte d’innovació premiat.
Impartit per Sergi Torres, responsable de Segarreta, el seminari comptarà amb quatre sessions que s’impartiran els pròxims dissabtes dels mesos de febrer i març.
Avui, dilluns 22 de febrer, comença el període de recollida de propostes inicials de la ciutadania que s’allargarà fins al pròxim divendres 26 de març.
S’estableixen dues modalitats de participació: Ruralapps-Professional i Ruralapps-Ciutadania. El termini per a la presentació de candidatures finalitza el 15 d’abril.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha presentat la XX edició del Premi a la Innovació Tecnològica Agroalimentària i la VIII edició del Premi Ruralapps.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha convocat per als dies 25 i 26 de març les eleccions per determinar la representativitat de les organitzacions professionals agràries a Catalunya. Per primera vegada, les Eleccions Agràries 2021 se celebraran únicament mitjançant la votació electrònica.
Durant l’any 2020, el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014 – 2020 va executar un total de 121,1 milions d’euros. Les mesures que han suposat una major despesa executada han estat les destinades al sector agrari a través del Contracte Global d’Explotació, les quals acumulen una despesa executada de més de 77,4 milions d’euros, és a dir, més del 63% de l’import anual executat.
El Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord va organitzar el passat dimarts 26 de gener una sessió informativa per a Grups d’Acció Local internacionals interessats en el projecte ‘Futurs Emprenedors Rurals’. La sessió estava enfocada a explicar en què consisteix el projecte, la metodologia de treball i la valoració com a projecte educatiu i com a nexe entre escoles i empreses en els territoris rurals.
El projecte 'Repoblem un camp d’oportunitats' del Consorci Leader per al Desenvolupament Rural del Camp engega la segona fase amb quatre municipis pilot. Aquests municipis són Vilabella, a l’Alt Camp; Vilaplana, al Baix Camp; Passanant i Belltall, a la Conca de Barberà; i Gratallops, al Priorat.
Entrevista d'Esther Herrera, publicada a El Bierzo Digital. Esther Herrera / Ical. "Hola? Bona tarda. Sóc la vicepresidenta Dubravka Suica", se sent dir a l'altra línia de telèfon. La política croata (Dubrovnik, 1957) ostenta el càrrec de vicepresidenta de la Comissió Europea encarregada de Democràcia i Demografia des de fa un any, quan Ursula Von der Leyen va començar a presidir l'executiu comunitari. És la primera vegada que un alt càrrec de la institució vetlla pel desafiament demogràfic.
El Campus Empresarial Agrari, una oficina coordinada per les catorze Escoles Agràries, es reinventa amb la missió de potenciar la competitivitat, l’esperit emprenedor i col·laborador i la innovació dels professionals i les empreses del món agroalimentari català.