Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Notícies

"Formar a algú també és aprendre i això és sempre enriquidor" "Formar a algú també és aprendre i això és sempre enriquidor"

L’emprenedor en el sector agroalimentari sovint es troba amb idees innovadores que vol desenvolupar, però no sap per on començar: es requereix saber i complir particularitats pròpies del sector. En parlem amb Sergi Torres, professor del Curs d’Elaboració de Cervesa, organitzat per Baseactiva i el projecte XEMAC.

Llistat d'entitats de suport a l’emprenedoria agroalimentària Llistat d'entitats de suport a l’emprenedoria agroalimentària

Oferir suport a l’emprenedoria agroalimentària en el món rural és de vital importància perquè molts projectes continuïn endavant. Un dels objectius de la XEMAC és el de vincular les entitats que treballen en aquesta línia per tal de nodrir-se mútuament.

Arrenca el Concurs d’Innovació BCN Smart Rural Arrenca el Concurs d’Innovació BCN Smart Rural

Es tracta d’un concurs dirigit a microempreses del sector agroalimentari i forestal de la Catalunya Central. El premi consisteix en un ajut de 2.710 euros per a la contractació d’un servei d’assessorament que permeti fer realitat el projecte d’innovació premiat.

El Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya va executar 121 milions d’euros durant l'any 2020 El Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya va executar 121 milions d’euros durant l'any 2020

Durant l’any 2020, el Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014 – 2020 va executar un total de 121,1 milions d’euros. Les mesures que han suposat una major despesa executada han estat les destinades al sector agrari a través del Contracte Global d’Explotació, les quals acumulen una despesa executada de més de 77,4 milions d’euros, és a dir, més del 63% de l’import anual executat.

El Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord impulsa una jornada per a Grups d'Acció Local europeus interessats en el projecte 'Futurs Emprenedors Rurals' El Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord impulsa una jornada per a Grups d'Acció Local europeus interessats en el projecte 'Futurs Emprenedors Rurals'

El Consorci Grup d'Acció Local Noguera Segrià Nord va organitzar el passat dimarts 26 de gener una sessió informativa per a Grups d’Acció Local internacionals interessats en el projecte ‘Futurs Emprenedors Rurals’. La sessió estava enfocada a explicar en què consisteix el projecte, la metodologia de treball i la valoració com a projecte educatiu i com a nexe entre escoles i empreses en els territoris rurals.

Dubravka Suica, vicepresidenta de la Comissió Europea i comissionada de Democràcia i Demografia: «Les regions que pateixen despoblament no han de patir també una disminució en les inversions» Dubravka Suica, vicepresidenta de la Comissió Europea i comissionada de Democràcia i Demografia: «Les regions que pateixen despoblament no han de patir també una disminució en les inversions»

Entrevista d'Esther Herrera, publicada a El Bierzo Digital. Esther Herrera / Ical. "Hola? Bona tarda. Sóc la vicepresidenta Dubravka Suica", se sent dir a l'altra línia de telèfon. La política croata (Dubrovnik, 1957) ostenta el càrrec de vicepresidenta de la Comissió Europea encarregada de Democràcia i Demografia des de fa un any, quan Ursula Von der Leyen va començar a presidir l'executiu comunitari. És la primera vegada que un alt càrrec de la institució vetlla pel desafiament demogràfic.