Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

"1r Congrés Català de Repoblament"

  • Què? repoblament
  • Quan? 30/03/2023 fins a 31/03/2023 (Europe/Madrid / UTC200)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? Palau de congressos - La Llotja de Lleida
.

Impulsat per la Diputació de Lleida, juntament amb l'Associació Catalana de Municipis i la Universitat de Lleida, el "1r Congrés Català de Repoblament"  tindrà lloc els dies 30 i 31 de març al Palau de Congressos de La Llotja de Lleida. Una iniciativa que es presenta amb voluntat de permanència en el temps i que pretén ser un pol d'atracció d’idees, projectes i experiències d’èxit per fer front al despoblament que viu el nostre territori.

El Congrés està destinat a càrrecs electes, alcaldesses i alcaldes, equips municipals, personal tècnic que hi estigui treballant, i també és obert a docents, investigadors i estudiantat interessat en la temàtica. L’objectiu és poder donar una resposta a la problemàtica del despoblament que afecta a moltes de les comarques de Catalunya, i es centrarà en tres línies de treball principals: habitatge; noves aliances i desenvolupament rural; i bones pràctiques i consideracions sobre serveis bàsics i de proximitat.

El despoblament té cara, fesomia,  ànima i geografia humana, sobretot, de les comarques de Lleida i el Pirineu. Un fenomen que ve de lluny però que només podrem revertir amb l’esforç de totes les institucions: local, comarcal, territorial, nacional, estatal i internacional. És per aquest motiu que es vol convertir aquest primer Congrés en un referent a l’hora de treballar entorn el despoblament de forma conjunta i coordinada tot implicat entitats i institucions d’arreu del territori com són: l’Associació de Micropobles de Catalunya, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), la Diputació de Girona, la Diputació de Tarragona, la Diputació de Barcelona, el Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, Eines de Repoblament Rural, i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), en representació dels Grups d’Acció Local de Catalunya.

En aquest sentit, volem destacar la participació de la gerent del Consorci GAL Al Urgell Cerdanya, Mireia Font, que presentarà el projecte de cooperació ODISSEU; una iniciativa que pretén incentivar i facilitar el retorn de joves als territoris rurals.
Així mateix, ARCA també participarà activament en el Congrés tot moderant la taula de treball “Bones pràctiques i consideracions sobre serveis bàsics i de proximitat”, i presentant el projecte d’Escorxador mòbil impulsat a la Catalunya Central.

Programa
Inscripcions