Carn de ramaderia extensiva. Qualitat, valor afegit, comercialització i gastronomia
- https://www.desenvolupamentrural.cat/actualitat/agenda/carn-de-ramaderia-extensiva-qualitat-valor-afegit-comercialitzacio-i-gastronomia
- Carn de ramaderia extensiva. Qualitat, valor afegit, comercialització i gastronomia
- 2024-06-12T10:00:00+02:00
- 2024-06-12T13:30:00+02:00
- Jornada tècnica Santa Creu de Jutglar, dimecres 12 de juny de 2024
- Quan? 12/06/2024 de 10:00 a 13:30 (Europe/Madrid / UTC200)
- Nom de contacte Alba Piqué Serra
- Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
- On? Sala d’Actes del Consorci del Lluçanès Carrer Vell, 3 08515 Santa Creu de Jutglar
La ramaderia extensiva genera aliments sostenibles, saludables i de qualitat, així com múltiples serveis ambientals al conjunt de la societat. El seu paper en la gestió del territori és clau per l’adaptació i mitigació del canvi climàtic, la conservació de la biodiversitat, la protecció del sòl enfront l’erosió i l’aprofitament sostenible de l’aigua.
A més, des d’un punt de vista social, contribueix a fixar persones al territori, al reequilibri territorial i genera una economia circular. En aquesta jornada es pretén donar a conèixer diferents experiències de producció, elaboració i comercialització. Es presentaran els primers passos de la futura Xarxa d’Escorxadors Petits de Catalunya i es debatrà sobre com explicar, comunicar i fer arribar la carn de ramat als consumidors finals tot posant en valor la qualitat, beneficis i formes de cuina d’aquest tipus de carn. Jornada inclosa dins el Grup Operatiu “Assaig, Monitoraitge i escalabilitat d’un escorxador mòbil d’oví i cabrum com a suport a la petita pagesia i al relleu generacional al món rural”.
Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.