Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Civichub: Jornades de govern obert, participació vilatana i resiliència territoria

  • Quan? 04/11/2022 fins a 05/11/2022 (Europe/Madrid / UTC100)
  • Nom de contacte Coorganitzen: Pandora Hub - Faberllul - Espai Cràter - Resilience Earth
  • Web Lloc web extern
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? Espai Núria Social - Espai Cràter. Olot
.

Civichub: jornades de govern obert, participació vilatana i resiliència territorial

Els canvis de paradigma són liderats per agents estratègics de les nostres comunitats: agents de canvi. Quins agents? Persones tècniques de l’administració, equips de govern, polítics que estan promovent regulacions que faciliten que hi hagi un marc més esperançador, emprenedores de projectes territorials, veïnes proactives que volen fer un canvi i que els desespera la situació en la qual estem. Hi ha diverses persones que participen, conscientment o inconscient, en la gestió social dels canvis. Creiem essencial potenciar la seva consciència, estratègia i corresponsabilitat, i generar un espai de trobada per fomentar la relació entre sector econòmic, polític, públic i associatiu, per evitar mirades segmentades alhora d’encara els reptes comunitaris. 

En el marc del Civichub, i aprofitant la residència que organitza FaberLlull “Laboratoris ciutadans, paisatge i sostenibilitat”, el pròxim 4 i 5 de novembre hem organitzat unes jornades sobre Govern Obert, Participació Vilatana i Resiliència Territorial. Seran  un seguit de seminaris i diàlegs oberts al públic i als agents de canvi, on tractarem quines respostes creatives sorgeixen al territori a reptes com l’habitatge, l’energia, el consum, la mobilitat, el treball, el deteriorament del patrimoni i els centres dels pobles. No només dialogarem amb projectes d’aquí, també connectarem amb territoris rurals d’altres indrets com Llatinoamèrica, i posarem la mirada en com la transruralitat pot fer fructíferes relacions i semblances entre territoris. 

El Civichub és un itinerari formatiu que vol dotar d’eines i capacitació a projectes socioeconòmics, perquè puguin tenir un major impacte ecosocial, una governança descentralitzada, col·lectiva i més conscient de totes les membres, i més creativitat i capacitat d’innovació estratègica davant dels reptes planetaris. Que no hagin de reaccionar davant del context, sinó que es puguin posicionar des d’un lloc més actiu i esperançador.

Programa
Inscripcions

FONT: resilience.earth