Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Experiències i possibilitats de maneig en la gestió de pastures de muntanya

  • Què? Silvopastura
  • Quan? 18/11/2022 de 09:00 a 13:30 (Europe/Madrid / UTC100)
  • Nom de contacte
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? Palau de l’Abadia (El Claustre). Plaça de l’Abadia. Sant Joan de les Abadesses

Les pastures són la base agrària de moltes explotacions extensives del Pirineu. Aquesta activitat ramadera és la principal responsable de mantenir espais oberts de pastures, que juntament amb boscos, matollars o roquissars i tarteres formen un mosaic d’hàbitats amb un elevat interès des d’un punt de vista ramader, mediambiental i paisatgístic.
El manteniment de les pastures està vinculat a la presència d’una ramaderia extensiva activa, que aporti aliments propers i de qualitat a la societat i que sigui rendible econòmicament. I alhora la conservació de les pastures en un bon estat farratger i ecològic en depèn en part del maneig que es fa amb el bestiar, juntament amb altres elements com les condicions edafoclimàtiques.
La gestió ramadera en espais amb elevada superfície és complexa, tot i això hi ha possibilitats de maneig del bestiar que poden afavorir el manteniment del potencial farratger de les pastures i la conservació de la seva biodiversitat. Un dels principals objectius que es plantegen en la jornada és el de conèixer experiències de gestió de pastures de muntanya en diferents zones del Pirineu.

Programa
Inscripcions