Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Jornada Masia i Territori 'Allotjament turístic al món rural'

  • Què? Turisme rural
  • Quan? 21/06/2022 de 09:00 a 14:30 (Europe/Madrid / UTC200)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

9.00 h Presentació - inauguració de la jornada, a càrrec d’Assumpta Serra i Clota, coordinadora del Congrés Masia i Territori.

9.30 h Ponència 1. Proliferació i diversificació de l’oferta d’allotjament turístic en l’àmbit rural català: adaptació i contradiccions del propi marc normatiu, a càrrec d’Anna Maria Martínez i Ribas, subdirectora general d’Ordenació i d’Inspecció Turística de la Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya.


10.15 h Ponència 2. Els establiments de turisme rural davant el repte de les noves modalitats d’allotjament (habitatges d’ús turístic), a càrrec de Ramon Corominas i Estany, president de l’Associació de Cases de Turisme Rural Girona - Costa Brava - Pirineu.

11.00 h Pausa

11.30 h Ponència 3. Allotjament turístic i conservació de l’habitatge rural, a càrrec de Toni Solanas i Cànovas, membre d’AUS Arquitectura i Sostenibilitat i del grup de treball Salut i Arquitectura del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya.

12.30 h Taula Rodona. El turisme rural, nous reptes, noves amenaces, amb la participació de Josep Margenat i Escobairó, responsable del Sector d’Agroturisme de la Unió de Pagesos de Catalunya; Montserrat Coberó i Farrés, directora dels serveis tècnics de TURALCAT (Confederació del Turisme Rural i l’Agroturisme de Catalunya), Xavier Camps i Comas, alcalde de Palau de Santa Eulàlia, membre de l’Associació de Micropobles de Catalunya, i Dr. Enric López C., codirector de l 'Observatorio del Turismo Rural / CETT-UB.

Moderadors: Ramon Serrat i Martí Cors Iglesias

14.30 h Cloenda

Barcelona, 21 de juny de 2022

Institut d’Estudis Catalans. Carrer del Carme 47, 08001 Barcelona

ORGANTIZA: INSTITUCIÓ CATALANA D’ESTUDIS AGRARIS (ICEA) Activitat presencial. Cal inscriure’s abans del 19 de juny a: https://www.iec.cat/jornades/masia2022.asp

L’activitat, a més, s’emetrà en directe pel canal https://youtu.be/o-ADYaHhRb0