Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Jornada "Obradors compartits i petits escorxadors"

  • Què? obradors compartits
  • Quan? 15/03/2023 de 10:00 a 13:30 (Europe/Madrid / UTC100)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal
  • On? ON-LINE
.

Els obradors compartits i petits escorxadors són eines de dinamització agroalimentària que enforteixen el teixit productiu dels petits productors i comercialitzadors, de manera que la transformació i la comercialització esdevenen objectius centrals d’aquests espais. Presenten diverses formes de gestió i titularitat i també són llocs de trobada i d’intercanvi de coneixements i de sinergies empresarials de bon veïnatge i de suport mutu que s’adapten a les singularitats del territori.

En els darrers anys a Catalunya han anat sorgint algunes propostes la majoria de les quals s’estan posant en marxa de la mà de les entitats públiques (ajuntaments, consells comarcals) i també d’alguns col·lectius privats (cooperatives i consorcis). Tenen en comú el foment de l’ocupació i la formació com a oportunitats d’emprenedoria local, l’interès per la tradició local i l’aposta per patrons d’autogestió i emprenedoria per la persistència de les petites produccions agràries i ramaderes.

La jornada té com a objectius el poder contribuir al coneixement i l'impuls d'aquestes iniciatives entre diferents perfils; així com ajudar a tenir una millor perspectiva de les experiències existents a cada demarcació. S'estructura en una breu introducció i dues taules:

  • Reptes i oportunitats per a les administracions a l’hora de posar en marxa obradors compartits i petits escorxadors; que comptarà amb la presència d'Eloi Guinjoan, de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA; i de Jordi París, del Centre d'Iniciatives de la Conca de Barberà (CONCACTIVA).
  • Experiències des de la perspectiva de les usuàries i gestores de la infraestructura; on Jordi Giné, de CONCACTIVA, presentarà el Viver de Celleristes de Barberà de la Conca i l'Espai Cuina de Montblanc.

En aquest àmbit hi ha un important treball desenvolupat per institucions com l'Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya - ARCA, Concactiva, XEMAC, BCN-Smart Rural-Diputació de Barcelona, Parc Rural del Montserrat, Consorci del Lluçanès, Ajuntament de Tagamanent, etc. que també es vol ajudar a difondre.

Programa
Inscripcions