Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Obradors compartits: una eina per dinamitzar l’economia local i sostenible

Jornada tècnica Cabrils, dimarts 14 de maig de 2024
.

Alguns productors volen donar una segona vida als seus excedents o busquen diversificar el seu negoci mitjançant la transformació dels productes primaris en aliments elaborats. Per fer-ho, els cal un espai amb equipament específic, un obrador, però crear el propi és costós i requereix diversos tràmits que fan inabastable aquesta opció.

Una oportunitat per fer front a aquesta dificultat són els obradors compartits, espais de transformació alimentària on es comparteixen recursos, que permeten als usuaris preparar les seves elaboracions i treure-les al mercat amb un registre sanitari.


Cal afavorir l’existència d’aquest tipus d’infraestructures, ja que promouen una
economia local i sostenible en acostar la transformació al lloc de producció i escurçar la distància entre productor i consumidor final, fomentant la sobirania alimentària. A més a més, són espais de cooperació i treball en xarxa, que posen èmfasi en les relacions humanes i s’allunyen d’un model econòmic individualista i competitiu.


A la primera part es donaran a conèixer què són i com funcionen, així com experiències d’obradors que es troben en diferent grau de desenvolupament.
La sessió es tancarà dedicant una estona a conversar per compartir experiències,necessitats reals, expectatives, dificultats, oportunitats... i explorar la possibilitat de crear nous obradors al territori.


Aquesta jornada està dirigida especialment a productors agrícoles, així com a administracions públiques i entitats interessades en l’impuls d’aquests equipaments.