Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Solidaritat energètica entre territoris

  • Què? Transició energètica
  • Quan? 29/09/2022 de 11:00 a 14:00 (Europe/Madrid / UTC200)
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

El 2050 Catalunya ha de tenir un model energètic descarbonitzat. Com aconseguir aquesta fita i quins obstacles s’hauran de salvar per aconseguir-la és el que pretén recollir i debatre aquesta jornada.

El passat 4 de maig es va aprovar la formulació del Pla Territorial Sectorial per a la planificació i implantació de les energies renovables a Catalunya (PLATER), i se’n va encomanar l’elaboració a l’ICAEN. Aquest pla ha d’establir els criteris per a la instal·lació d’energies renovables a Catalunya i ha de tenir en compte tots els àmbits que poden ser afectats pel Pla, com ara els aspectes energètics, mediambientals, culturals, paisatgístics, socials, econòmics, de desenvolupament industrial o de sobirania alimentària, entre d’altres, per cercar un equilibri entre ells.

En contrapartida, diferents entitats reivindiquen que l'energia produïda al territori, es quedi al territori. Per tant, és important plantejar l’equilibri i solidaritat territorial en matèria de renovables, que s’apliquin mesures compensatòries reals i efectives en les zones més afectats per la implantació de les renovables i que es faci un seguiment del seu compliment.

Així doncs, com fer aquesta transició energètica d’una manera justa i sense comprometre el territori? Com gestionem la solidaritat entre el món rural i l’urbà perquè ambdues parts en surtin beneficiades?

Programa

Inscripcions