Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

13è Congrés Nacional de Medi Ambient a Madrid

13è Congrés Nacional de Medi Ambient a Madrid.

    Conama és una procés continu en el que una extensa xarxa de persones, empreses i entitats interessades en la sostenibilitat col·laboren i cooperen per compartir experiències i visions. Cadascun dels eixos del programa del CONAMA, ha estat un congrés en si mateix, amb desenes d’activitats sobre les següents matèries: energia, eficiència i canvi climàtic, mobilitat, renovació urbana, desenvolupament sostenible, biodiversitat, aigua, qualitat ambiental, residus i economia i societat.

    Enguany, els temes tractats en el bloc de “Desenvolupament rural” han estat “Bioeconomía. Eina per al desenvolupament de l’economia circular”, “Productes forestals no maderables: Construint altres cadenes de valor des del bosc”, “Agricultura, sòls i canvi climàtic”, “Experiències de canvi de model territorial i urbanístic a Espanya” i “El futur del sector agroalimentari”. Aquest últim ha tingut més presencia que en passades edicions. Gran part del programa estava dedicat a debatre sobre reptes i oportunitats que afronta el sector agroalimentari en el camí cap a la sostenibilitat.

    En destaquem el concepte de “Bioeconomia” o “Ciència de la gestió de la sostenibilitat”. La seva finalitat és arribar a un desenvolupament socioeconòmic sostenible, a través d’un ús eficient dels recursos naturals. No és una rama de la teoria econòmica, sinó un camp d’estudi transdisciplinar en el que participen a més d’economistes, científics d’altres àrees com la biologia, física, etc. A Conama s’ha intentat posar sobre la taula diferents experiències on ja hi ha una relació estreta entre la producció i reutilització/recuperació de recursos naturals necessaris en el procés.  

    Es poden seguir totes les notícies relacionades amb les diferents ponències del congrés i valoracions del congrés a la WEB de CONAMA.