Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

El Projecte Odisseu recull 174 ofertes de pràctiques arreu del territori rural de Catalunya

Ja està en marxa la sisena edició del Pràcticum Odisseu, un programa que pretén incentivar l’estada de joves universitaris en pràctiques remunerades a empreses situades en municipis rurals.

Pràcticum Odisseu.
Pràcticum Odisseu

Recentment, ha finalitzat el període perquè empreses i entitats presentessin les seves ofertes de pràctiques al Projecte Odisseu. Després de fer el recompte, aquesta nova edició comptarà amb un total de 174 ofertes, la xifra més alta de totes les edicions del Pràcticum Odisseu.

En aquesta nova edició, s’oferiran 82 ajuts de 900 euros per a les empreses i institucions del territori amb la voluntat de cofinançar el 50% de les pràctiques. Els i les estudiants han de realitzar un mínim de 300 hores, entre mitjans de juny i mitjans de setembre de l'any 2021. L’estudiant rebrà una remuneració de 6 euros mínim per hora treballada sumant un total de 1.800 euros com a contraprestació total. Les persones interessades poden enviar la seva candidatura fins al pròxim dilluns 19 d’abril i poden optar a un màxim de 5 ofertes.

Enguany, es comptarà amb un ampli ventall d’ofertes per àmbit professional: 37 d’administració, economia i dret; 35 de turisme, patrimoni i cultura; 25 de màrqueting, comunicació i disseny; 24 d’enginyeries i informàtica; 17 d’arquitectura i urbanisme; 12 d’educació, serveis socials, salut i lleure; 9 d’agronomia, veterinària i ciències de l’alimentació; 9 de ciències ambientals i geografia, i 6 d’humanitats i arxivística. Pel que fa a la seva ubicació territorial, es recomana consultar el mapa de les ofertes disponibles. De les 174 ofertes disponibles, més de la meitat (90 per ser exactes) ofereixen possibilitat d’incorporació laboral un cop finalitzin les pràctiques.

Amb el Pràcticum Odisseu, es vol fomentar l’arrelament del jovent al territori i frenar el despoblament dels municipis de les àrees rurals. El Projecte Odisseu incentiva els vincles del teixit empresarial del territori amb els i les estudiants universitàries i així s’afavoreix la competitivitat empresarial i els contactes professionals relacionats amb aquests estudis.

Per a consultar el llistat complet de les ofertes de pràctiques del Projecte Odisseu i accedir a tota la informació, es pot entrar al www.odisseujove.cat/practicum/, escriure a practicum@odisseujove.cat o contactar amb l’Oficina Jove o el grup Leader de la comarca.