Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

19 restaurants de la Vall del Corb ofereixen una carta específica de vins del Riu Corb

19 restaurants de la Vall del Corb ofereixen una carta específica de vins del Riu Corb.

Vins del Riu Corb, l’associació que uneix tots els cellers de la vall del riu Corb, ha impulsat una nova iniciativa per a promocionar els vins que elaboren així com la gastronomia i el patrimoni del territori de la vall juntament amb els restaurants de la seva zona d’influència. L’acció ha fet el tret de sortida aquest dilluns amb la signatura d’un conveni de col·laboració entre cellers i restaurants i el lliurament d’unes cartes específiques de Vins del Riu Corb perquè els clients dels restaurants puguin identificar i escollir els vins elaborats en aquesta subzona de la DO Costers del Segre. L’acte, amb la presència dels 9 cellers i dels 19 restaurants, ha tingut lloc al Palau dels Marquesos de la Floresta de Tàrrega.

El conveni de col·laboració estableix que cada restaurant oferirà una carta específica de Vins del Riu Corb, així com que els restaurants, progressivament, aniran augmentant la seva oferta de vins del Riu Corb per a disposar de vins de tots els cellers i que donaran informació dels cellers i dels vins als seus clients. De la seva banda, els cellers es comprometen a publicitar els restaurants en tots aquells suports de difusió que utilitzin, des de díptics a webs, a recomanar els restaurants als seus visitants i a oferir tastos i maridatges amb els establiments adherits que ho sol·licitin. L’acord signat té una vigència d’un any.

Cada restaurant presentarà, a partir d’aquest dilluns, la carta específica dels vins i escumosos de Vins del Riu Corb juntament amb la carta dels plats i la de begudes habituals. La carta s’ha adaptat a l’oferta de cada restaurant i conté informació de les propietats dels vins i escumosos que ofereix. També és previst que els restaurants puguin tenir un identificatiu exterior perquè els seus clients sàpiguen que disposen de la carta específica.

Aquest acord, en definitiva, com ha explicat Pau Moragas, de la Cooperativa L’Olivera, “significa posar sobre el paper la voluntat dels restaurants i dels cellers de treballar de forma conjunta i d’establir sinergies per a afavorir el coneixement de la gastronomia i dels vins de les Valls del Corb”. Moragas ha destacat la “complicitat amb els restauradors” i la “sensibilitat” que demostren envers els vins que elaboren.
De la seva banda, Rosa Terés, del restaurant Cal Menut del Belianes, ha afegit: “Creiem en el producte i creiem en el territori. La signatura d’aquest conveni i tot el que comporta solidifica una relació que ja existia perquè ja teníem en compte els productes que s’elaboren al nostre voltant. Els nostres visitants agraeixen que els expliquem el caràcter, el paisatge i la tradició dels nostres pobles, i ho fem a través dels nostres plats i dels vins, que a vegades són desconeguts. La carta, concretament, pensem que és un complement important per a poder oferir la informació als clients”.

Vins del Riu Corb també ha presentat un nou material de difusió turística que conté informació de tots els cellers de la vall (actualment s’han incorporat dos cellers a l’associació, de manera que tots els elaboradors de la vall es presenten en aquest full) i dels restaurants adherits al projecte, que són L’Hostal del Carme, L’Hostal Rector, L’Avi Siscu, Cal Menut, Lalà-Restaurant, La Cava, Antic Forn, La Cosa Nostra, Rocallaura-Cafè, Antic Balneari de Rocallaura, El Tallat, El Degotalls, La Muralla, El Colomí, Restaurant Sommelier Hostelera, Bar El Foment, Ca la Maria, Som Somnis i Públic.
Vins del Riu Corb és una iniciativa dels cellers L’Olivera Cooperativa, Cercavins, Casa Pardet, Cal Cabo Celler, Petit Duran, Analec, Comalats, Carviresa i Mas de Móra. Vins del Riu Corb compta amb l’acompanyament del projecte GUSTUM, que treballa per al desenvolupament del món rural a través dels productes locals.

 

FONT I PROPIETAT IMATGE: Associació Vins del Riu Corb