Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

2n Congrés "Rural Smart Grids". Recollida de comunicacions.

2n Congrés "Rural Smart Grids". Recollida de comunicacions..

El 7 i 8 de novembre es celebrarà a Lleida la 2ª edició del Congrés ‘Rural Smart Grids’.L'esdeveniment serà una plataforma per promoure un nou model energètic que impulsi una gestió més eficient de l'energia i de la producció d'energia distribuïda arreu del territori i a partir de fonts renovables. El Congrés pretén ser un fòrum de debat, en el qual s’afavorirà l’intercanvi d’experiències i coneixements.

El fil conductor de l’edició d’enguany serà l'aigua i l'energia. En aquest marc, s'abordaran àmbits que van des de la generació d'energia distribuïda a partir dels recursos hídrics, fins a la funció que pot tenir com a magatzem o fluid transportador energètic. La gestió intel·ligent de l'aigua a partir de xarxes de reg o embassaments per assolir un major estalvi també tindrà una important presència a la trobada de Lleida.

Crida a la recollida d'experiències
S'ha iniciat una crida a totes aquelles persones, institucions, empreses o entitats per compartir les seves experiències. El procés de recollida d'experiències és fins el 31 de juliol de 2013.

Ha de ser una experiència vinculada amb la generació d’energia distribuïda a partir de l’aigua, de la  funció dels recursos hídrics com a magatzem o fluid transportador energètic. També pot tenir relació amb la gestió intel·ligent de l’aigua a partir de xarxes de reg o embassaments o tenir l’objectiu del seu estalvi. O bé, finalment tots aquells projectes que donin valor a l’aigua com a element d’ampli impacte social, econòmic i ambiental al territori. El cas pot tenir una vessant més estrictament vinculada al camp energètic, una vessant social o ambiental.

Les experiències recollides seran incloses dins d’un dossier que es distribuirà entre els participants del congrés, i que estarà també disponible en línia a la pàgina web del congrés. De tots els casos que es recullin se’n seleccionaran els més representatius perquè facin un pòster per al Congrés. Els millors d’ells exposaran presencialment. A partir del 30 de juny, s’informarà per e-mail dels projectes escollits sobre quin haurà de ser el format exacte i les dates per poder presentar el pòster.

Més informació