Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

346 estudiants universitaris opten a les pràctiques ODISSEU de les comarques rurals Leader de Catalunya

346 estudiants universitaris opten a les pràctiques ODISSEU de les comarques rurals Leader de Catalunya.

La cinquena edició del "Pràcticum Odisseu" ha superat les xifres de participació de totes les anteriors edicions. Enguany, comptem amb 130 ofertes presentades per empreses i entitats de tot el territori rural Leader de Catalunya on fins a 123 d’aquestes han rebut candidatures d’estudiants, deixant-ne únicament 5 de desertes i 2 que van ser retirades a l’últim moment per part de l’empresa. A aquestes ofertes hi opten 346 estudiants d’universitats catalanes que han presentat un total de 781 candidatures. Cada estudiant podia inscriure’s fins a un màxim de 5 candidatures.

En la passada edició, la més nombrosa fins al moment, s’hi van presentar 262 estudiants que van optar a un total de 137 ofertes. Per tant, enguany, malgrat la difícil situació en que ens trobem immersos amb la crisi sanitària de la COVID-19, s’han presentat gairebé un centenar més d’estudiants que en la quarta edició del Pràcticum. Aquestes pràctiques pretenen incentivar l’estada de joves universitaris a empreses i entitats situades en poblacions rurals de Leader de Catalunya per potenciar el retorn de talent jove en aquests municipis.

Enguany, hi ha dues principals novetats en les pràctiques i és que hi ha hagut un augment de pressupost, amb el suport econòmic de la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, que suposarà la possibilitat d’oferir 82 ajuts de 900 € per les empreses i entitats, respecte els 72 ajuts de l’any anterior. La segona novetat és que l’estudiant rebrà una remuneració de 6 € mínim per hora, un augment respecte les edicions anteriors que permet passar de 1.500 € a 1.800 € la seva contraprestació total. Fins el 27 de maig, totes les empreses i ens del territori estan realitzant la selecció dels diversos estudiants per decidir la persona que farà les pràctiques ODISSEU durant els mesos d’estiu.

A més de les direccions generals esmentades, les universitats catalanes i l’AGAUR, l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca, fan possible aquesta nova edició dels Ajuts al Pràcticum. Els Ajuts al Pràcticum formen part del projecte de cooperació Leader ODISSEU i les seves entitats promotores són la Direcció General de Desenvolupament Rural i la Direcció General de Joventut, a partir d’una iniciativa conjunta de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya- ARCA, els 11 Grups d’Acció Local Leader de Catalunya i la xarxa de professionals de Joventut.

FONT: Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya