Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

44 joves assisteixen als tallers: Tinc un pla! Crea el teu mapa de futur

44 joves assisteixen als tallers:  Tinc un pla! Crea el teu mapa de futur.

44 joves assisteixen als tres tallers “Tinc un pla! Crea el Teu mapa de futur” que va organitzar l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central amb la col·laboració del Consorci per a la promoció dels municipis del Moianès, el Consorci per a la promoció dels municipis del Lluçanès i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i que es van realitzar un el 12 de novembre a Puig-reig, un el 14 de novembre a Prats de Lluçanès i el 15 de novembre a Moià.

Els tallers formen part de les accions que es van realitzar dins del Projecte de cooperació Catalana “Odisseu. Programa per al retorn i la inserció laboral de joves al medi rural” desenvolupat en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013, i està cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

Els tallers els va impartir Lídia Costa, psicòloga, i anaven adreçats a la població jove del Berguedà, Lluçanès i Moianès, per tal de facilitar recursos i eines per a planificar-se el mapa laboral i professional tenint en compte el mercat laboral dels tres territoris, amb el objectiu principal de retenir el talent a les zones rurals.
Els continguts dels tallers han intentat assolir la capacitat per a fer una planificació del propi itinerari laboral i formatiu pràctic a partir de dues direccions: l’organitzativa i la d’autoconeixement.

L’activitat ha estat de gran utilitat tant per a la recerca de feina com per als projectes d’emprenedoria. A més de potenciar la detecció dels punts forts dels participants, així com la capacitat d’observació de l’entorn, per tal de plantejar-se opcions més realistes i amb més possibilitats professionals.

Els objectius assolits han estat el d’augmentar els recursos dels joves a l’hora de plantejar-se el futur a curt, mig i llarg termini, donar un espai de reflexió per a detectar les principals inquietuds, poder posar-les en comú i tenir respostes i, finalment, fomentar el treball en xarxa i de cooperació entre les entitats i serveis de promoció econòmica dels tres territoris.


FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central