Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

5 projectes licoristes es formen per reduir temps i costos durant la fase de producció

Formació "PECT Agrobiofood Ponent".
Formació "PECT Agrobiofood Ponent"

El passat dimarts 11 de juliol, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) va organitzar, en el marc del "PECT Agrobiofood Ponent", una acció formativa dirigida a empreses licoristes usuàries d’obradors compartits.

L’objectiu de la formació era capacitar aquestes empreses per tal que puguin dur a terme una part de les anàlisis que requereix l’elaboració de licors, sense necessitat d’externalitzar-les. Actualment, la major part d’empreses licoristes encarreguen aquestes anàlisis a laboratoris especialitzats, amb l’increment de costos i de temps que això suposa durant el procés d’elaboració dels licors.

En aquesta formació, es va ensenyar a les empreses assistents a realitzar anàlisis de paràmetres diversos, com ara el grau d’alcohol, el nivell de sucres, l’acidesa, el pH o la terbolesa, entre d’altres.

La formació, impartida per l’empresa Àlquia, es va desenvolupar a la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (Tarragona) i va comptar amb un total de 9 persones assistents, en representació de 5 projectes licoristes diferents, alguns plenament consolidats i d’altres en fase emergent.

L’activitat s’emmarca dins d’un cicle de formacions dirigides a empreses usuàries d’obradors compartits, dins del qual s’han realitzat formacions en temàtiques molt diverses: gestió econòmica, màrqueting, seguretat alimentària, innovació, elaboració de transformats vegetals, etc.

El PECT ‘Agrobiofood Ponent’ és un projecte de desenvolupament rural coordinat per la Diputació de Lleida i cofinançat per la Generalitat de Catalunya, en el marc de la RIS3CAT.