Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

64 start-ups proposen solucions als reptes del món rural català

L"SmartCatalonia Challenge" d'enguany ha comptat amb la participació de 64 start-ups i PIMES catalanes que han aportat solucions innovadores als reptes dels territoris rurals de Catalunya.  En aquesta edició, els reptes es van plantejar a través dels grups GAL de Catalunya i l’Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), i es van centrar en:  

  1. Circuits i alimentació de proximitat. Com afavorir la venda de productes agroalimentaris locals, artesans i de qualitat dels petits productors catalans.
  2. Transport i mobilitat rural. Com afavorir la mobilitat de la població rural per accedir a béns i serveis bàsics.
  3. Qualitat i servei sanitari quotidià. Com oferir atenció sanitària no urgent a distància per a la població rural.
  4. Relleu rural, noves i velles oportunitats. Com afavorir el relleu generacional en entorns rurals per evitar el despoblament, entre d’altres.
  5. Perfils qualificats per entorns rurals. Com facilitar la cerca i captació de perfils qualificats en empreses rurals.

De les 64 propostes s'escolliran 10 finalistes que participaran a l'acte d'entrega de premis, previst pel proper 29 de setembre, on s'atorgaran els següents guardons: 

  • Premi a la millor solució: 15.000 € + Realització d’una prova pilot amb ARCA.
  • Segon Premi: 3.000 €
  • Tercer Premi: 2.000 €
  • Premi extraordinari que atorga l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (AMC): 8.000 € + Realització d’una prova pilot.

L'"SmartCatalonia Challenge" és una competició promoguda pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya que promociona la innovació oberta per tal de resoldre reptes territorials a Catalunya mitjançant propostes que ofereix l’ecosistema smart català.