Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

785 alumnes de primària d’escoles del Ripollès, la Vall del Ges i el Bisaura han participat al projecte "Territori educador. Ens mengem les valls" durant el curs escolar 2017/2018

785 alumnes de primària d’escoles del Ripollès, la Vall del Ges i el Bisaura han participat al projecte "Territori educador. Ens mengem les valls" durant el curs escolar 2017/2018.

Enguany, amb l’ampliació del projecte a noves escoles, possible gràcies a l’acord de col·laboració que ha establert l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura amb el Consell Comarcal del Ripollès i els ajuntaments de Sant Quirze de Besora i Sant Vicenç de Torelló, un total de 785 alumnes d’onze escoles de primària del territori han participat a "Territori Educador. Ens mengem les valls".

Les actuacions del projecte han consistit en donar a conèixer els productes locals més significatius del territori - la carn de vedella, els làctics i formatges, la carn de xai i de cabrit, la trumfa de la Vall de Camprodon i la patata del bufet d'Orís, la carn de poltre i els embotits-, als alumnes de les escoles que participen en el projecte, amb el treball a l'aula mitjançant materials pedagògics especialment dissenyats per el projecte i realitzant visites a ramaders, agricultors i productors agroalimentaris locals.

Amb aquestes actuacions s’ha posat en valor el producte agroalimentari del territori i contribuït a fomentar el consum de proximitat a través de la generació d'un sentiment de pertinença i identitat entorn al producte local i l'activitat tradicional.

"Territori educador. Ens mengem les valls" va néixer l’any 2016 amb la voluntat de transferir a les escoles del Ripollès, la Vall del Ges i el Bisaura, l’experiència del projecte "Ens mengem la vall" promogut per l’Associació cultural i gastronòmica de cuines de la Vall de Camprodon a l’escola Dr. Robert de Camprodon, que té com a eix principal la promoció dels productes agroalimentaris de la Vall de Camprodon en l’àmbit local.

Durant el curs escolar 2017/2018, onze escoles del Ripollès, la Vall del Ges i el Bisaura han participat al projecte  "Territori educador. Ens mengem les valls", realitzant un total de 23 visites i tallers amb productors agroalimentaris locals, entre ells el Rebost de les Gambires, Mas Can Freixa, Mas El Lladré, Formatgeria Roura-Soler, Formatges Pujol-Orra, l’Associació de Productors de la patata del bufet d’Orís, Can Pedret, Mas la Illa, Mas Serrat de la Teia, Ca la Magda, Mas Rodonella, el Rebost de Can Barramba, Cal Ramon, Mas El Pinós, El Carol, Can Illa, Mas Magnet, Pirinat, Can Picola i l’Escorxador de la Vall de Camprodon. En el cas dels productors del Ripollès, tots ells formen part de la marca de garantia Producte del Ripollès, que identifica els productes agroalimentaris produïts, transformats i/o elaborats a la comarca del Ripollès. 

Les onze escoles han valorat molt positivament la participació en el projecte, i s’espera que en el proper curs escolar 2018/2019 hi participin totes les escoles de primària del territori.

Més informació del projecte

FONT I FOTOGRAFIA: Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura