Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

A punt la segona edició del networking "Arrela’t a l’Alt Urgell"

El proper dimarts 20 de novembre tindrà lloc la segona edició del networking “Arrela’t a l’Alt Urgell”, una iniciativa de la Direcció General de Joventut a través de l’Oficina Jove de l’Alt Urgell, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Alt Urgell i el Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, en el marc dels projectes de cooperació Leader Odisseu i Cowocat Rural.

Ambdós projectes formen part de l’estratègia Territori i Talent dels grups Leader de Catalunya per a afavorir el retorn de joves a les comarques rurals i potenciar la creació d’ocupació i el dinamisme econòmic en aquests territoris, aprofitant fórmules innovadores de treball que poden facilitar les noves tecnologies.

Arrela’t té per objectiu generar un espai d’inspiració, coneixement i creació de xarxa entre persones joves qualificades, emprenedores i empreses, que impulsi el retorn del talent jove a les comarques del Pirineu.

Una de les novetats de la jornada d’enguany és que les persones participants podran fer networking des del mateix moment de la inscripció virtual. Per a fer-ho possible, un jove professional que treballa a la Seu d’Urgell ha desenvolupat una aplicació d’ús exclusiu per aquesta jornada. Un cop descarregada l’aplicació al mòbil per a registrar-se, podran conèixer i interactuar amb la resta de participants. En l’esmentada app hi trobaran també el programa detallat de la jornada, amb una descripció de cada ponent.

La jornada tindrà lloc al CETAP de la Seu d’Urgell i s’iniciarà a dos quarts de vuit del vespre amb la recollida de les acreditacions. Tot seguit hi ha prevista la presentació i benvinguda a la jornada, amb les intervencions de la coordinadora territorial de Joventut, Esperança Casas, i del president del Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya, Jesús Fierro.

A les vuit es farà l’exposició del projecte Cowocat-Rural per part del seu coordinador, Jaume Bages, per passar després a la presentació de l’aplicació Qfem La Seu a partir de l’experiència d’un jove emprenedor del Palau Cowork de la Seu d’Urgell. A continuació, Albert Bosch oferirà la conferència “L’aventura de treballar des d’on vols viure”. Originari de la comarca del Ripollès, Bosch és aventurer, emprenedor, escriptor i reconegut divulgador d’actituds de lideratge. La seva intervenció versarà sobre els beneficis i potencialitats de treballar als territoris rurals, a partir de les seves experiències professionals i personals.

A partir d’un quart de deu del vespre s’obrirà l’espai de networking presencial entre les persones participants, les quals, després de les intervencions, podran intercanviar propostes i possibilitats de col·laboració empresarial, conèixer oportunitats d’ocupació i compartir projectes concrets. L’activitat es completarà amb una degustació de productes locals amb l’Associació Menja’t l’Alt Urgell.

Les inscripcions ja són obertes, només cal descarregar-se l’APP Cowocat Alt Urgell Cerdanya i començar a fer contactes.

En ocasions anteriors, tant a l’Alt Urgell com a la Cerdanya, s’han organitzat jornades per a posar en contacte empreses locals i joves per tal d’afavorir el seu arrelament laboral i retorn a les comarques rurals. El 2017 va tenir lloc la primera edició de l’Arrela’t a l’Alt Urgell. La Direcció General de Joventut, el Consell Comarcal i el Consorci tornen a apostar al 2018 per aquests espais de relació per tal de fer visibles i afavorir les possibilitats de col·laboració i complicitat empresarial i les oportunitats d’ocupació que hi ha a les comarques rurals de muntanya.

Aquesta jornada està finançada per la Direcció General de Joventut del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya (2014-2020).

Per a més informació: treball.alturgell@oficinajove.cat o bé cauc@cauc.cat  

Programa

FONT: Consell Comarcal de l’Alt Urgell - Consorci GAL Alt Urgell-Cerdanya