Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Acords de la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, pel que fa a desenvolupament rural.

Segons el document que el MAGRAMA va fer públic després de celebrar la Conferència Sectorial d'Agricultura i Desenvolupament Rural, pel que fa a desenvolupament rural s'acorda que: 

1. L'Administració General de l'Estat es compromet a aportar el 30 % de la despesa nacional que correspongui a cada programa de desenvolupament rural de les CCAA, calculat a la taxa màxima de cofinançament permesa pel Reglament Nº 1305/2013 del Parlament Europeu i el Consell relatiu a l'ajuda al desenvolupament rural a través del FEADER, tant per al tipus de regió com per al tipus de mesura.

2. Distribuir 8.053 del FEADER 2014-2020 segons criteris objectius, però evitant al seu torn canvis bruscs respecte al període actual 2007-2013 que poguessin provocar distorsions en la continuïtat del suport al desenvolupament rural a les CCAA
Amb aquesta finalitat, es realitza un repartiment dels fons segons indicadors econòmics, mediambientals i territorials relacionats amb els tres objectius de la política de desenvolupament rural: competitivitat de l'agricultura, gestió sostenible dels recursos naturals i acció pel clima, i desenvolupament territorial equilibrat, aplicant la fórmula de la "hipòtesi d'integració" de la reforma de la PAC, recollida en els documents de treball de la Comissió per al repartiment de fons de desenvolupament rural entre EEMM. A continuació, es garanteix que cap comunitat autònoma rebi una quantitat inferior al 90% de la seva assignació en el període 2007-2013. Per determinar l'assignació final a les CCAA, s'ajusta la clau de repartiment tenint en compte l'execució de l'actual programació i les possibles deficiències de l'indicador comunitari de població rural a l'hora de reflectir la realitat d'algunes Comunitats.
La distribució per CCAA es reflecteix aquesta taula: Distribució per CCAA

3. S'acorda realitzar tots els esforços necessaris per evitar futures pèrdues de fons comunitaris com a conseqüència de la manca d'execució. Per a això es constituirà un grup de treball d'alt nivell en què s'establirà un mètode i uns criteris per al possible transvasament de fons entre programes de desenvolupament rural en el cas de risc de descompromís dels fons FEADER assignats a cada programa.

Acords de la Conferència Sectorial - PILAR 1
Acords de la Conferència Sectorial - PILAR 2

 

FONT: MAGRAMA