Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ADRI-NOC beneficiarà a 40 empreses del territori amb els ajuts LEADER

ADRI-NOC beneficiarà a 40 empreses del territori amb els ajuts LEADER .

L’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRI-NOC) ha proposat l’aprovació d’ajuts Leader a 40 empreses de la comarca de la Garrotxa, de l’Alt Empordà i de la zona del Collsacabra per un import de més d’un milió i mig d’euros en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2007-2013.

Aquests ajuts Leader finançats pel fons europeu FEADER i pel Departament d’Agricultura Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, estan dirigits a la creació, ampliació i millora d’empreses agroalimentàries, turístiques i microempreses multisectorials per afavorir el desenvolupament rural i sostenible del territori.

ADRI-NOC, és l’entitat encarregada de la gestió d’aquests ajuts, la qual un cop publicada la convocatòria fa la selecció de projectes i en proposta la seva aprovació. Així doncs, en aquesta convocatòria aquestes 40 empreses obtindran un ajut del 35% a fons perdut per finançar inversions com la creació d’establiments de venda de productes locals, millores ambientals en establiments turístics o la compra de nova maquinària per a treure nous productes al mercat. I a més a més, implementaran un conjunt d’accions de millora en la seva gestió econòmica, social i ambiental, mitjançant un acompanyament personalitzat en matèria de Responsabilitat Social Empresarial amb la metodologia del Codi de Gestió Sostenible de la Garrotxa i el Collsacabra. En aquesta convocatòria, l’impacte dels ajuts Leader serà important pel territori, ja que deixarà més d’un milió i mig d’euros en subvencions i suposarà una inversió de més de 4 milions d’euros. A banda de la repercussió econòmica de la subvenció en el territori, cal remarcar l’augment del valor afegit d’aquestes inversions pel fet de que les empreses implementaran el Codi de Gestió Sostenible de la Garrotxa i el Collsacabra en el si de les seves organitzacions esdevenint més viables, responsables i sostenibles.

En les passades convocatòries (2009 i 2010), un total de 28 empreses van obtenir aquests ajuts Leader, va comportar una subvenció total de més d’1.300.000€  i va suposar una inversió de més de 3,7 milions d’euros en l’àmbit territorial d’ADRI-NOC.

Per a més informació adreceu-vos a Jordi Terrades Bruniol, Gerent d’ADRI-NOC.