Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

AFRONTANT ELS REPTES DELS TERRITORIS RURALS DE CATALUNYA. L’Assemblea General d’ARCA reuneix tots els agents Leader catalans a Talamanca

AFRONTANT ELS REPTES DELS TERRITORIS RURALS DE CATALUNYA. L’Assemblea General d’ARCA reuneix  tots els agents Leader catalans a Talamanca  .

Dimecres, 14 de juny, l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya – ARCA va celebrar la seva Assemblea General a Talamanca en presència de representants dels 11 grups Leader catalans i de la subdirecció general de Planificació Rural del Departament d’Agricultura. En aquesta ocasió, la reunió també va comptar amb l’assistència del president i el gerent de la Red Española de Desarrollo Rural (ReDR), de la qual els grups catalans en són socis. Una trobada a nivell nacional que reforça el paper d’ARCA com a ens de referència del desenvolupament rural a Catalunya.

A nivell de gestió, la reunió d’Assemblea va aprovar qüestions internes  com els Comptes Anuals i la Memòria d’Activitats 2016;  així com la modificació dels Estatuts i el nou Catàleg de Serveisque oferirà l’entitat als seus socis, i d’entre els que destaca el servei de “Central de Compres” que s’impulsarà aprofitant la col·laboració encetada amb l’Associació Catalana de Municipis.

Cal subratllar també, que durant l’Assemblea es va aprovar la incorporació, prèvia petició, del Grup d’Acció Local de Pesca de la Costa Brava com a soci d’ARCA. Una ampliació que deixa la porta oberta a que, en breu, es pugui incorporar també el grup GAL de Pesca de les Terres de l’Ebre, si així ho estima oportú.

Més enllà de les qüestions tècniques, Carles Luz i Albert Puigvert, president i gerent d’ARCA respectivament, van aprofitar la presència de tot l’equip Leader català per informar sobre l’estat de la campanya per a un “Desenvolupament rural sostenible, integral i integrador”, impulsada per la pròpia entitat per tal de plantejar els reptes que té el món rural i el paper clau que tenen els Grups Leader per al desenvolupament rural de Catalunya. La moció que es promou ja compta amb una cinquantena d’entitats adherides, i està previst que es presenti pròximament en una compareixença al Parlament de Catalunya. Puigvert va animar als grups a continuar sumant adhesions per guanyar força i visibilitat davant la població. 

Un altre dels punts que des de gerència es va voler destacar durant la reunió va ser la participació d’ARCA al projecte “BCN Smart Rural”. Un Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial, focalitzat en la promoció de la gestió forestal conjunta, la recuperació de la silvopastura i el suport als petits productors agroalimentaris del territori. Projecte coordinat i cofinançat per la Diputació de Barcelona, conjuntament amb ARCA i el CTFC, i en col·laboració amb els actors dels àmbits de treball anomenats. Segons Puigvert, s’està treballant amb la Diputació de Barcelona i el Departament d’Agricultura, entre altres entitats del sector, per poder plantejar en breu aquest projecte a tot el territori català.

Descarrega't la notícia ampliada

Documentació de consulta:
Catàleg de Serveis ARCA
Memòria d'Activitats ARCA 2016