Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Agents turístics de la Ribera d’Ebre recorren el GR-99 per descobrir i conèixer els atractius d’aquest camí natural

Agents turístics de la Ribera d’Ebre recorren el GR-99 per descobrir i conèixer els atractius d’aquest camí natural.

Persones vinculades al sector turístic de la Ribera d’Ebre, majoritàriament representants dels ajuntaments i d’empreses de serveis turístics, han participat aquest dijous a la primera sortida tècnica de descoberta del GR-99 Camí Natural de l’Ebre per la comarca de la Ribera. Concretament, han recorregut l’etapa 37, un tram que va de Flix a Riba-roja d’Ebre, i que en bona part coincideix amb el "Camí de Sirga" utilitzat antigament per pujar els llaguts riu amunt.

L’activitat estava organitzada pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), en el marc del projecte estratègic “GR-99.Camí Natural de l’Ebre”. Aquest projecte s’integra en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020 per impulsar i generar activitat econòmica i inversions al territori. L’objectiu és promocionar el GR-99 com a recurs turístic a la Ribera d’Ebre entre la població riberenca i del seu entorn, com a principals agents prescriptors d’aquest atractiu turístic per als visitants de la comarca.

Els participants de la sortida s’han trobat a les 9 del matí a la zona del pas de barca de Flix, i durant tres hores han pogut descobrir, sobre el terreny, l’entorn privilegiat de gran valor històric i natural pel qual discorre aquest gran recorregut fins al pont de Riba-roja d’Ebre. Les explicacions han anat a càrrec del director de la "Reserva Natural de Sebes", Pere Josep Jiménez, i del seu ornitòleg, ja que part d’aquest tram del GR passa per aquest espai d’alt valor natural. Tot plegat els ha permès conèixer de primera mà qüestions d’interès lligades al territori, com la importància de la navegabilitat de riu Ebre fins a la segona meitat del segle passat, la fauna i flora d’aquesta zona, l’impacte de la construcció de les presses el segle passat i, fins i tot, s’han trobat amb restes d’èpoques passades, com una antiga muralla àrab o una pedrera iber, entre altres.

Conèixer el patrimoni comarcal per divulgar-ho als turistes

La trobada ha estat molt ben valorada per part dels seus participants, així com pels representants del Consorci, que comparteixen la visió que el GR-99 és un dels principals atractius que ofereix la Ribera d’Ebre en el camp turístic i que, en canvi, és poc conegut tant a dins com a fora de la comarca. Empresaris i sector públic han posat l’accent en la necessitat de continuar treballant conjuntament perquè aquest patrimoni comarcal es consolidi com un pol d’atracció de visitants a la Ribera, i actuï de motor per al desenvolupament econòmic i turístic de la comarca.

Més sortides al GR-99 de la Ribera

Aquest recorregut és un dels tres trams que hi ha a la comarca d’aquest sender de llarg recorregut que forma part de la xarxa europea que és el GR-99, i que neix a Fontibre i recorre tot el riu Ebre fins a la desembocadura al mar. Els dies 29 de setembre i 6 d’octubre es realitzaran dues sortides de descoberta més, per les etapes 38 (que uneix Flix amb Móra d’Ebre) i 39 (de Móra d’Ebre a Benifallet). Unes jornades obertes a les persones vinculades al sector turístic de la Ribera d’Ebre, com ara tècnics de turisme de l’administració, personal dels punts d’informació o representants d’empreses de serveis turístics del territori.

FONT I FOTOGRAFIA: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre