Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Agricultura aprova 20 projectes de cooperació Leader per al desenvolupament territorial per un import d'1.417.666 €

Agricultura aprova 20 projectes de cooperació Leader per al desenvolupament territorial per un import d'1.417.666 €.
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha aprovat 20 projectes de cooperació Leader, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya 2014-2020, per un import d’ajut total d'1.417.666€, amb un cofinançament del 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar els projectes de cooperació entre territoris Leader de Catalunya amb estratègies de desenvolupament  i temàtiques comuns, creant projectes en xarxa que permetin la realització d’actuacions conjuntes en diferents territoris i creïn sinèrgies amb els projectes productius de cada zona rural. Dels 20 projectes aprovats, 9 són de cooperació interterritorial entre grups d’acció local de Catalunya i 11 són estratègics d’un grup Leader amb els agents del seu territori. Les temàtiques dels projectes són emprenedoria, joves rurals, energies renovables, valorització dels productes agroalimentaris, desenvolupament econòmic en espais naturals protegits, i el coworking rural, entre d’altres.
 
Catalunya és la comunitat autònoma de l’Estat espanyol que destina més fons a l’operació 19.3 de cooperació Leader, amb una dotació total per a tot el període de programació 2014-2020 de 7.000.000 €, xifra molt superior a la de les altres comunitats, i que representa una clara aposta del DARP pel desenvolupament de les estratègies locals dels grups Leader. D’altra banda, també cal destacar que Catalunya ha estat la primera comunitat a convocar i resoldre aquests ajuts.
 
Els beneficiaris d’aquesta convocatòria són els 11 Grups d’Acció Local que van ser seleccionats pel DARP per a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, en el marc del PDR 2014-2020.
 
El projectes de cooperació s’han de regir pels principis d’innovació i efecte demostratiu, han de contribuir al desenvolupament sostenible del medi rural, han d’implicar la posada en comú d’idees, coneixements i recursos humans i materials, al voltant de l’assoliment d’un objectiu d’interès compartit, i han de fomentar el desenvolupament de projectes transversals per tal de reforçar les estratègies dels grups Leader de Catalunya.
 
 
FONT: DARP