Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Agricultura celebra el Dia Internacional de la Dona Rural amb una Jornada per conèixer la visió de gènere de les institucions europees en el món rural i marítim

Agricultura celebra el Dia Internacional de la Dona Rural amb una Jornada per conèixer la visió de gènere de les institucions europees en el món rural i marítim.
El secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Josep Maria Elorduy, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Montserrat Gatell, han presidit una Jornada Tècnica centrada en la visió de gènere de la política agrària i pesquera de la Unió Europea a l’horitzó del 2020.
La Jornada forma part del conjunt d’activitats i actes que s’han preparat per part de la Generalitat de Catalunya amb motiu del Dia Internacional de la Dona Rural 2015 i ha estat el marc d’una celebració institucional.
 
La directora general de Desenvolupament Rural, Esther Peña, i la directora general de Pesca i Afers Marítims, Àngela Seira, han pronunciat una conferència sobre la visió de gènere en el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya i de Pesca per al període 2014-2020. 
Les directores generals han explicat que l’empresariat femení en el sector agroalimentari ha incrementat significativament en els darrers anys, fent que poc a poc es vagi reconeixent el seu estatus. També s’ha destacat que les dones estan contribuint plenament a fer que el sector sigui més dinàmic, més competitiu i més innovador, situat a l’avantguarda de la reactivació econòmica que despunta. 
S’ha constatat que molts indicadors ens mostren que les dones estan contribuint també al desenvolupament del sector pesquer i marítim, incidint plenament en una activitat econòmica que vetlla pel manteniment de la biodiversitat de la Mediterrània aplicant criteris de sostenibilitat ambiental, econòmica i social.
 
També s’ha fet referència al Programa de Dones del Món Rural i Marítim, on es recullen  més de 50 actuacions anuals, moltes d’elles de visibilització de la tasca de la dona i de coneixement de la realitat d’aquests sectors des d’un punt de vista de gènere a Catalunya.
 
La jornada ha comptat amb representants de les diferents institucions europees, organitzacions agràries, cooperatives i associacions d’empresàries que treballen de primera mà en l’elaboració de les polítiques europees, la defensa del sector agroalimentari i l’emprenedoria femenina d’arreu d’Europa.
 
Emprenedoria femenina 
La jornada ha inclòs una taula sobre “Emprenedoria femenina: instruments i recursos de la Unió Europea 2014-2020 per fomentar la creació d’empreses per part de dones”, que ha comptat amb la participació de Gregorio Dávila, Policy Officer de la DG d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea; Jordi Sebastià, membre de la Comissió d’Agricultura (COMAGRI) i del Comitè de Drets de les Dones i Igualtat de Gènere del Parlament Europeu; Willemien Koning Hoeve, presidenta del Comitè de Dones del COPA-COGECA, i Beatriz Fernández-Tubau Rodés, secretària general de l’Associació d’Organitzacions de Dones Empresàries de la Mediterrània – AFAEMME.
 
FONT: DARP