Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Ajuts per accelerar startups del sector agrari o de la cadena alimentària (EIT Food Accelerator Network)

L’EIT (Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia) és una institució independent de la Unió Europea que vol impulsar la innovació i l'emprenedoria a Europa. Així mateix, contribueix fortament amb els objectius del programa de recerca Horizon 2020.

FOTO: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència.
FOTO: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència

L’ EIT Food Accelerator Network connecta startups agroalimentàries impactants amb socis empresarials i de recerca líders en la indústria per pilotar la seva tecnologia i impulsar l’objectiu final: una adopció amb èxit del mercat. El programa EIT FAN permet associar-se amb empreses líders mundials i institucions de recerca en l’espai agroalimentari, per a cercar projectes pilot, inversions o creixement de clients a tot Europa. El programa donarà la possibilitat de formar part d’una xarxa d’empreses i institucions de recerca i establir relacions crucials que ajudaran a accelerar les diferents solucions innovadores per obtenir un millor sistema alimentari. 

El programa també permet a les empreses emergents col·laborar amb els principals agents de la indústria amb l’objectiu de donar vida a la innovació, amb l’EIT FAN s’obté accés a instal·lacions com ara laboratoris, llocs pilot, espais de fabricació o terres agrícoles, així com suport financer per pilotar la tecnologia per a startups seleccionades. Així mateix, l’EIT FAN ajudarà els participants a desenvolupar habilitats, a beneficiar-se de la tutoria i a obtenir exposició al mercat. 

L’EIT FAN 2021 es realitza durant quatre mesos a sis centres d’innovació: 

  • Munic, Alemanya
  • Bilbao, Espanya
  • Haifa, Israel
  • Cambridge, Regne Unit
  • Lausana, Suïssa
  • Hèlsinki, Finlàndia


FONT: Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència