Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ARCA es suma a la "Setmana pel Clima"

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA) se suma a la "Setmana pel Clima" impulsada per Fridays For Future. Des de l’Associació es vol contribuir a donar veu a iniciatives i projectes del món rural i pesquer que treballen per un futur sostenible, i sensibilitzar així institucions, organismes, grups polítics, empreses i societat civil vers la importància del medi rural i pesquer per fer front a l’emergència climàtica.

Els territoris rurals i pesquers de Catalunya necessiten dinàmiques actives de diversificació que complementin i completin la tasca agrària i pesquera que els identifica. Sense pagesia ni pescadors no hi ha espais rurals ni pesquers actius, i sense activitat en els espais rurals i pesquers no hi ha sector primari. El desenvolupament sostenible, integral i integrador esdevé una realitat quan tots els actors concerten una estratègia basada en les persones i el territori. El cor del nostre món rural i litoral són les petites i mitjanes empreses que treballen en xarxa per enfortir el seu capital, tant social com econòmic. Per tant, el suport al món rural i pesquer s’ha de fer des d’una òptica transversal en què tots els agents hi participin.

Des d'ARCA treballem per un enfocament integrador de les polítiques en els territoris rurals i pesquers per fer front al canvi climàtic, al despoblament rural i abandonament de l’activitat agrícola i forestal, per promoure la transició energètica, per garantir la conservació del patrimoni natural i cultural, per la dinamització de les activitats econòmiques arrelades al territori, i per promoure l’alimentació de proximitat i qualitat.

Així, durant la setmana del 20 al 27 de setembre ARCA se suma a la "Setmana del Clima" tot donant a conèixer  experiències locals que contribueixen a mitigar els efectes del canvi climàtic i generen un nou paradigma per a futures societats més resilients
#SetmanadelClima #EmergènciaClimàtica 

www.emergenciaclimatica.net