Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ARCA esdevé beneficiària d’una subvenció del Programa de Garantia Juvenil de Catalunya per reduir l’atur juvenil

ARCA esdevé beneficiària d’una subvenció del Programa de Garantia Juvenil de Catalunya per reduir l’atur juvenil.

L’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya incorporarà durant els propers 6 mesos a una tècnica gràcies al Programa de Garantia Juvenil de Catalunya. El programa està dirigit a joves de 16 a 29 anys i té l’objectiu de reduir l’atur juvenil amb ocupació de qualitat. Pretén garantir que les persones joves que no treballen i que ja tenen estudis acabats rebin una oferta d’ocupació de qualitat, amb educació contínua, formació com a aprenents o pràctiques laborals.

Les tasques que s'encarregarà a Aroa Gangolells, la jove incorporada a ARCA arran del programa de Garantia Juvenil de Catalunya, estaran relacionades amb els diferents projectes de desenvolupament rural que es gestionen des d’ARCA. Principalment serà la responsable de les tasques de comunicació i community managing, difusió i promoció d’actes i projectes a través de les xarxes i actualització de la web de l’associació (www.desenvolupamentrural.cat).

D’altra banda, Gangolells principalment s'implicarà en la gestió dels Ajuts al Pràcticum ODISSEU, els quals pretenen promoure pràctiques remunerades universitàries en empreses situades en territoris rurals. Les tasques que desenvoluparà en aquest sentit seran la gestió de les ofertes de pràctiques de les empreses, la difusió i contacte de les empreses i els estudiants interessats, i l’acompanyament a empreses i candidats en tot el procés, l’actualització de la web del programa (www.odisseujove.cat) així com la gestió del contacte empresa-universitat per tal de tramitar un conveni de cooperació educativa satisfactori.

El programa està impulsat per la Generalitat de Catalunya i promogut per la iniciativa d’ocupació juvenil del Fons Social Europeu, l’Oficina de treball i el Ministerio de Empleo y Seguridad Social. L’entitat ha estat beneficiària d’una subvenció per a la contractació en pràctiques d’aquesta jove, d’acord amb les condicions establertes en l’Ordre TSF/213/2016, d’1 d’agost, cofinançat per la Iniciativa d’Ocupació Juvenil i el Fons Social Europeu 2014-2020, amb un cofinançament del 91,89%.