Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ARCA i PIMEC posen en marxa les "Oficines Accelera PIME Rural" Tarragona per impulsar la digitalització de les empreses en zones rurals de la província

Aquestes darreres setmanes PIMEC, amb la col·laboració d’ARCA i amb el suport de Red.es, ha presentat les seus de l’“Oficina Accelera PIME Rural” de la Conca de Barberà, a Montblanc; del Baix Ebre, a Tortosa; i la seu de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre.

Presentació oficina "OAP Rural" a Tortosa. 31/01/2023.
Presentació oficina "OAP Rural" a Tortosa. 31/01/2023

Aquestes darreres setmanes PIMEC, amb la col·laboració d’ARCA i amb el suport de Red.es, ha presentat les seus de l’“Oficina Accelera PIME Rural” de la Conca de Barberà, a Montblanc; del Baix Ebre, a Tortosa; i la seu de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre.
Cal destacar que a la província de Tarragona hi ha un total d’11 Oficines Accelera PIME que es donaran a conèixer durant el mes de febrer i el mes de març per tal que el teixit empresarial de la província les conegui.

Aquestes Oficines proporcionen assessorament tecnològic personalitzat a les petites i mitjanes empreses i a les persones autònomes de municipis rurals de menys de 20.000 habitants a partir d’un diagnòstic digital del seu negoci. A través de l’OAP es pot accedir també a seminaris sobre TIC, tallers de networking, i a tota mena d’eines i recursos que afavoreixen la digitalització i la gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital. Totes aquestes accions s’articulen en col·laboració amb els Grups d’Acció Local Leader de la demarcació de Tarragona; concretament amb el Consorci Leader de Desenvolupament Rural del Camp, el Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (Ribera d’Ebre i Terra Alta) i el Consorci per al Desenvolupament del Baix Ebre i el Montsià.

Les OAP Rural estan totalment subvencionades pels "Fons Next Generation" amb l’objectiu d’aconseguir que la digitalització no suposi un cost addicional per a les PIMES i autònoms.

PRESENTACIÓ OAPs RURALS

La Sra.Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; el Sr.Josep M. Vidal, conseller comarcal de Promoció Econòmica i Habitatge de la Conca de Barberà; i la Sra.Gemma Gasulla, secretària territorial de PIMEC Tarragona; van donar la benvinguda a l’acte de presentació  celebrat a Montblanc.
En el cas de l’OAP Rural de Tortosa, la benvinguda institucional va anar a càrrec del Sr.Xavier Faura, president del Consell Comarcal del Baix Ebre; i del Sr.Joan Caballol, president d’Autònoms PIMEC Tarragona i president de PIMEC Comerç Terres de l’Ebre.
Aquest també va participar a l’acte organitzat a Móra d’Ebre, que va comptar amb la presència del Sr.Jesús Alvarez, vicepresident del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre; el Sr.Jordi Ciuraneta, president de PIMEC Tarragona i impulsor de PIMEC Rural; i la Sra.Carme Ferrer, diputada delegada d’ocupació i emprenedoria de la Diputació de Tarragona.

Les presentacions dels serveis i actuacions de caire tècnic que s’ofereixen des de les Oficines Accelera PIME Rural van anar a càrrec del Sr.Andreu Bru, director de Tecnologia i Innovació de PIMEC. Així mateix, les jornades també van comptar amb la participació de les assessores tecnològiques de les OAP Rural de Tarragona: Bet Janer, a la zona del Camp de Tarragona; i Olga Lluís, a les Terres de l’Ebre, que en la seva intervenció van fer una detallada descripció del catàleg de serveis de l’oficina.

Més informació i inscripcions al programa "OAP Rural" a:
www.oaptarragona.com