Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ARCA i PIMEC Terres de l'Ebre posen en marxa l'"Oficina Accelera PIME Rural" del Montsià

El programa d’ajut, sense cost per a les empreses participants, està dirigit a fomentar la digitalització de les PIMES i autònoms de municipis de menys de 20.000 habitants.

Presentació de la seu de l’"Oficina Accelera PIME Rural" del Montsià.
Presentació de la seu de l’"Oficina Accelera PIME Rural" del Montsià

PIMEC Terres de l'Ebre i ARCA, amb la col·laboració del Consorci per al Desenvolupament Baix Ebre i Montsià i el suport de Red.es, han presentat la seu de l’"Oficina Accelera PIME Rural" del Montsià, a Amposta. Cal destacar que a la província de Tarragona hi ha un total d’11 Oficines Accelera PIME, que proporcionen assessorament tecnològic   personalitzat a les petites i mitjanes empreses i les persones autònomes de municipis rurals de menys de 20.000 habitants a partir d’un diagnòstic digital del seu negoci.

A través de l’OAP es pot accedir també a seminaris sobre TIC, tallers de networking, i tota mena d’eines i recursos que afavoreixen la digitalització i la gestió dels tràmits vinculats al Kit Digital. Cal destacar que els serveis que s’ofereixen a través d’aquest programa no suposen un cost per a les empreses.

La benvinguda a l’acte ha estat a càrrec de Joan Roig Castell, president del Consell Comarcal del Montsià, i Elisabet Zapater, presidenta PIMEC Terres de l’Ebre. Durant la seva intervenció, Zapater ha explicat que “aquest projecte és especialment rellevant per impulsar la digitalització de les PIMES del món rural, un aspecte important per afavorir que siguin més competitives i que puguin fer front als nous reptes que tenen per davant”.

La presentació de l’OAP Rural i de la seva seu comarcal al Montsià ha estat a càrrec d’Andreu Bru, director de Tecnologia i Innovació de PIMEC. Bru s’ha referit a l’OAP Rural com una eina que permet “trencar les barreres de la distància portant serveis tecnològics a les zones allunyades d’àrees metropolitanes”. A més, ha explicat que “aquestes oficines incentiven el contacte dels empresaris i autònoms amb els serveis tecnològics de proximitat”.

També ha participat a l’acte de presentació l’assessora tecnològica de l’OAP Rural de Tarragona, Olga Lluís, que ha fet una detallada descripció del catàleg de serveis de l’oficina. “Treure profit de la digitalització a les empreses suposa una millora exponencial per als negocis. Nosaltres volem fomentar aquesta reflexió”, ha afirmat. 

Més informació i inscripcions al programa "OAP Rural" a:
www.oaptarragona.com