Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

ARCA participa en els tallers realitzats en el seminari: “Leader as a driver for Rural Europe: workshop for new Local Action Groups”

ARCA participa en els tallers realitzats en el seminari:  “Leader as a driver for Rural Europe: workshop for new Local Action Groups”.

La Xarxa Europea de Desenvolupament Rural ENRD (European Network for Rural Development) ha organitzat el seminari “Leader as a driver for Rural Europe: workshop for new Local Action Groups” (Leader com a motor de l’Europa Rural: taller per a nous Grups d’Acció Local)  celebrat durant el passat mes de gener a la ciutat de Brussel∙les (Bèlgica). L’objectiu de la trobada persegueix l’intercanvi d’experiències i bones pràctiques realitzades pels grups GAL gràcies a l’aplicació de la metodologia Leader davant dels nous Grups d’Acció Local.

El seminari, que s’ha celebrat els dies 19 i 20 de gener, ha comptat amb la presència de representants de 300 grups d’acció local, entre els quals hi han participat els gerents dels Grups d’Acció Local Consorci GAL Alt Urgell – Cerdanya, Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura i Associació pel Desenvolupament de la Catalunya Central.  

La primera jornada s’ha iniciat amb la benvinguda, mitjançant videoconferència, del Comissari Europeu d’Agricultura i Desenvolupament Rural, Dacia Ciolos, i a continuació han començat les conferències per part de la ENRD, dedicades a detallar les principals característiques de l’enfocament Leader i la situació actual del programa a Europa.

La sessió plenària sobre la introducció dels nous grups d’acció local, seguida d’un debat entre els assistents a la conferència, ha comptat amb la participació de la gerent de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya, Laura Ibànyez, que juntament amb Anna Čarková (GAL Slovacko Kyjovske, CZ), Cristina Herghiceanu (GAL Tarnavelor Dealurile, RO), Eliisa Vesisenaho (Helmi GAL Pirk, FI) i Silvio Schembri (Xlokk GAL, MT), han estat els encarregats d’exposar les seves experiències en els seus territoris, acompanyats del Director General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, José Manuel Silva Rodríguez.

En els workshops s’han tractat diferents temes com: la implantació d’una estratègia de desenvolupament local, com realitzar una bona gestió financera; les dinàmiques de l’aplicació de la metodologia Leader; i la cooperació transnacional i les  xarxes Leader.

Els corners per projectes de cooperació, han permès el coneixement i l’intercanvi d’informació d’aquests projectes entre els participants al seminari.

 

Més informació sobre el seminari “Leader as a driver for Rural Europe: workshop for new local action groups”:

http://enrd.ec.europa.eu/en‐rd‐events‐and‐meetings/enrd‐seminars/en/leader‐as‐a‐driver‐for‐rural‐europe_en.cfm

 

FONT: ARCA