Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Arrenca el Curs d'Elaboració de Cervesa de la XEMAC

Impartit per Sergi Torres, responsable de Segarreta, el seminari comptarà amb quatre sessions que s’impartiran els pròxims dissabtes dels mesos de febrer i març.

Curs d'Elaboració de Cervesa.
Curs d'Elaboració de Cervesa

El passat dissabte 20 de febrer es va realitzar la presentació del ‘Curs d’Elaboració de Cervesa’ a Baseactiva, a Santa Coloma de Queralt, i la primera sessió de les quatre jornades que s’impartiran els pròxims dissabtes dels mesos de febrer i març. El seminari, impartit per Sergi Torres, responsable de Segarreta, està organitzat per Baseactiva (oficina de Concactiva a Santa Coloma de Queralt) i el projecte Xemac (Xarxa d’Espais d’Emprenedoria Agroalimentària de Catalunya).

La primera jornada va començar amb una sessió teòrica per part de Torres. Durant el descans, les autoritats van donar la benvinguda als 15 alumnes que participen en les classes i els hi van desitjar un bon aprenentatge. Així mateix, van destacar la gran tasca de Baseactiva i el seu viver de cervesers en l'àmbit de la formació i emprenedoria a la comarca de la Conca de Barberà, així com el seu paper clau com a un motor de promoció econòmica pel territori.

Les autoritats que van participar en la presentació del ‘Curs d’Elaboració de Cervesa’ van ser: Sr. Magí Trullols, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; Sr. Santi Porta, conseller de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; Sr. Josep Corsellas, tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt; i Sra. Montserrat Oranias, regidora de Patrimoni, Turisme i Comunicació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt.

Un cop finalitzat el seminari, l'alumnat serà capaç de crear una cervesa de qualitat, és a dir, dissenyar, programar i dur a terme una fabricació de cervesa artesana seguint els protocols de neteja i seguretat. La formació preveu 24 hores de docència, eminentment pràctica. Entre els temes que s'abordaran, destaquen l'evolució històrica i els principals ingredients de la cervesa; neteja, microbiologia bàsica, mètodes de treball, desincrustació i desinfecció; els diferents processos de fabricació; i seguretat, higiene i orientació laboral.