Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Arrenquen les trobades per impulsar projectes territorials al voltant d’Oportunitat500

Oportunitat500 avança amb pas ferm i aquest mes de febrer arrenquen les trobades per impulsar la creació de projectes territorials al voltant del projecte, que té per objectiu l’acollida a persones migrades i refugiades i aconseguir que aquestes triïn els micropobles com opció de vida.

Arrenquen les trobades per impulsar projectes territorials al voltant d’Oportunitat500.

Oportunitat500 avança amb pas ferm i aquest mes de febrer arrenquen les trobades per impulsar la creació de projectes territorials al voltant del projecte, que té per objectiu l’acollida a persones migrades i refugiades i aconseguir que aquestes triïn els micropobles com opció de vida. Des de l’Associació de Micropobles de Catalunya i l’equip tècnic d’Oportunitat500 es busquen persones, col·lectius, entitats, administracions públiques i tots aquells agents que vulguin treballar de forma creativa per generar nous projectes arrelats al territori que contribueixin a assolir l’objectiu final de la iniciativa.

Els projectes territorials han de donar resposta col·lectiva a aquest objectiu implicant a les administracions locals, les famílies participants al projecte; així com al teixit empresarial, associatiu i al veïnat del municipi. Aquestes projectes han de respondre al marc d’acollida d’Oportunitat500, a més de contemplar les singularitats i el coneixement de cada territori. A través de la diagnosi dels reptes locals i les motivacions de les persones que participen al programa, sumada a les dels agents territorials, les propostes es dividiran en diferents grups de treball per trobar solucions creatives als reptes proposats.

L’equip d’Oportunitat500 realitzarà un acompanyament als projectes territorials sorgits d’aquestes sessions per tal que es puguin fer realitat, sumant esforços i buscant solucions des de totes les perspectives i mirades possibles. Estem convençudes de que en comunitat els projectes neixen i creixen més forts i per això us convidem a participar en les trobades que tindran lloc a diversos municipis aquest mes de febrer. A cada una d’elles s’agruparan territoris propers per afavorir la col·laboració, a continuació us detallem les dates i municipis on es realitzaran les primeres trobades de projectes territorials:

  • 14 i 15 de febrer: Pallars Sobirà (Tírvia, Farrera) i Pallars Jussà (Tremp, Talarn, Baix Pallars)
  • 21 febrer: Segrià – Torrebesses (Almatret, Llardecans, Aspa, Torrebesses, Torre-Serona, La Sentiu de Sió i Bellaguarda)
  • 23 febrer: Conca de Barberà – Senan (Les Piles, Senan, Blancafort, Vilanova de Prades, Ulldemolins, Garidells, Ciutadilla, Pujalt i Torre de Fontaubella)
  • 28 febrer: Trobada en línia (Ordis, Vilada, Freginals)

Les sessions tindran una durada aproximada de quatre hores. Podeu fer la inscripció per cada una de les trobades de manera individual a través d’aquest formulari:  https://forms.gle/tyjzui91bD6zex3u7

En aquest enllaç podeu veure un exemple de com seran aquestes trobades:
https://youtu.be/reYSdqPbhaE


PROJECTE OPORTUNITAT500
En aquest ENLLAÇ trobareu més informació al voltant d’Oportunitat500. Es tracta d’un projecte pioner de l’Associació de Micropobles de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya i el Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya; amb la col·laboració de l'Associació d'Iniciatives Rurals de Catalunya i els grups Leader del territori.

FONT: Projecte Oportunitat500