Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Arriba a les escoles de la Noguera el projecte de Futurs Emprenedors Rurals (FER)

Arriba a les escoles de la Noguera el projecte de Futurs Emprenedors Rurals (FER).

El Diari La Mañana es fa ressò del projecte de cooperació Leader "Futurs Emprenedors Rurals (FER)". Impulsat pel Consorci GAL Noguera - Segrià Nord, aquest projecte pretén fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cinquè de primària.

Amb el títol "Arriba a les escoles de la Noguera el projecte de Futurs Emprenedors Rurals (FER)", el diari explica com aquest curs els alumnes de cinquè de primària del territori del Consorci treballaran les seves capacitats emprenedores a través del projecte FER. 

Amb aquesta iniciativa es busca: 

  • Despertar el talent emprenedor entre els més joves mentre s'estan formant en l'entorn rural; treballar la seva creativitat i la seva capacitat d'innovar, fomentar la confiança en ells mateixos, el pensament crític i la capacitat de resoldre problemes concrets.
  • Facilitar que aprenguin a cercar oportunitats i aprofitar els recursos que els ofereix el món rural; donar a conèixer les empreses i les oportunitats del territori.
  • Difondre la cultura emprenedora als centres educatius; incorporar els valors relacionats amb l'emprenedoria als centres de primària, relacionar-los amb matèries curriculars existents, com matemàtiques, plàstica, llengua, etc.; a la vegada que s’implica la comunitat educativa en la transmissió de la cultura emprenedora, més enllà d’explicar com funciona una empresa.
  • Fomentar el treball en equip, el debat i les relacions entre l'alumnat.
  • Introduir de forma bàsica la cultura financera a les escoles.

A continuació us detallem l'article publicat a La Mañana:

Arriba a les escoles de la Noguera el projecte de futurs emprenedors rurals
El projecte de Futurs Emprenedors Rurals (FER) té com a objectiu fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cinquè de primària. 

Aquest curs 2017-2018 el Grup d’Acció Local Noguera Segrià-Nord ha portat a les escoles del territori el projecte FER: Futurs Emprenedors Rurals. El projecte de Futurs Emprenedors Rurals (FER) té com a objectiu fomentar les vocacions emprenedores entre l’alumnat de cinquè de primària de les escoles rurals. Es pot implementar en 5 llengües (anglès, aranès, català, castellà i estonià) i requereix un mínim de 36 hores durant tot el curs. 

Els dies 7 i 8 de setembre el GAL Noguera-Segrià Nord va organitzar al Centre de Recursos Pedagògics del Baix Ebre i al Consell Comarcal de la Noguera, respectivament, la presentació del Projecte d’Emprenedoria “FER.cat”. Les jornades de la presentació van ser un èxit. Al Centre de Recursos Pedagògics del Baix Ebre, hi varen ser presents onze escoles de les comarques del Baix Ebre, el Montsià i la Terra Alta i totes elles participaran en la implantació del projecte. I a la Noguera- Segrià Nord s’hi han sumat quatre: Artesa de Segre, Ponts, Vallfogona de Balaguer i Vilanova de la Barca. 

A les dos sessions de presentació hi van assistir un grup de disset professors d’escoles d’Estònia que implantaran el mateix projecte al seu país. Aquests professors venen a través d’un grup de cooperació interterritorial.

FONT: Diari La Mañana- ARCA