Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Arriba l'"Univers Jove", l'única fira del país que combina ensenyament, ocupació i demostracions en directe

Arriba l'"Univers Jove", l'única fira del país que combina ensenyament, ocupació i demostracions en directe.

Posar a l’abast dels joves de la comarca tots els recursos necessaris perquè forgin una bona base per a la seva carrera professional i personal i contribuir al seu arrelament al territori són objectius pels quals treballen el Consell Comarcal del Ripollès i, especialment, la seva àrea de Joventut, conjuntament amb l’ajuntament de Ripoll i l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura, amb el suport de la Generalitat de Catalunya. Un dels fruits principals d’aquesta estratègia compartida era el Saló de l’ensenyament del Ripollès. Després de tres anys seguits de creixement en nombre d’estands i en poder d’atracció sobre les comarques veïnes, l’organització ha decidit fer un pas endavant per donar més cos a un esdeveniment que s’ha convertit en la tercera fira d’ensenyament més gran del país just darrera de Barcelona i Valls. Això i el fet que és l’única fira que combina oferta formativa, oferta laboral, demostracions en directe, orientació i atenció personalitzades en un sol espai fa que situem els joves davant de tot un univers de possibilitats per descobrir la seva vocació: l’Univers Jove. Serà dimarts 20 de febrer, des de les deu del matí fins a les dues de la tarda, al pavelló poliesportiu de Ripoll.

El president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; l’alcalde de Ripoll, Jordi Munell; i la presidenta de Leader Ripollès Ges Bisaura i alcaldessa de Sant Quirze de Besora, Rosa Vestit, han presentat aquest matí l’Univers Jove. Joan Manso ha subratllat orgullós que la fira ripollesa “s’ha consolidat com un referent a tot Catalunya”. En la  mateixa línia s’ha manifestat Munell sobre “un projecte propi del Ripollès” que “va néixer modest” però que amb tossuderia “ha assolit l’excel·lència”. Vestit ha incidit en el fet que “és un espai no només de coneixement sinó també d’interacció” i que “ens hem de creure que som un territori atractiu on s’hi viu bé i s’hi pot treballar bé”.

L’Univers Jove arriba fregant la xifra de 50 estands, una quinzena més que l’any passat, entre els quals hi ha totes les universitats principals del país. Destaca, especialment la presència inèdita de la Universitat Autònoma de Barcelona, juntament amb d’altres centres importants que ja eren assidus al Saló de l’ensenyament del Ripollès com les universitats de Barcelona, Girona, Lleida o la Pompeu Fabra. També serà a l’Univers Jove tota l’oferta formativa dels centres educatius del Ripollès, a més de comarques com Osona, la Garrotxa, el Vallès Oriental i el Pla de l’Estany. I a això s’hi suma la presència de la Plataforma empresarial del Ripollès (Ajuntament de Ripoll i Agència de desenvolupament del Ripollès), amb la voluntat de divulgar els perfils professionals més buscats a la comarca i proporcionar orientació en la recerca de feina o la confecció d’itineraris formatius. I per aquells que tinguin dificultats per decidir quins estudis volen emprendre també hi haurà un servei d’orientació personalitzada proporcionat per l’equip d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) del Servei Educatiu del Ripollès i la impulsora de Garantia Juvenil.

Està previst que diversos estands duguin a terme demostracions públiques de diversos àmbits. Si els darrers anys ja hi hem vist actuacions musicals, demostracions de robòtica i tastets gastronòmics, enguany també es preveuen demostracions esportives i fins i tot de perruqueria i maquillatge, amb disciplines com el body painting. I paral·lelament, a l’escenari s’hi duran a terme contínuament píndoles formatives relacionades amb estudis tecnològics, administratius, científics, la vida universitària o l’aprenentatge d’idiomes.

Amb tot plegat, l’Univers Jove espera la visita de més de 600 estudiants del Ripollès, Osona, la Garrotxa i de la Cerdanya. De fet, en el cas d’aquesta darrera comarca, es preveu que tots els estudiants d’Educació secundària obligatòria dels dos instituts es desplacin a la fira ripollesa.

Web de l'esdeveniment

FONT I IMATGES: Univers Jove - web www.ripollesgesbisaura.org