Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Avancen a bon ritme les obres de rehabilitació del Castell de Castellar (Aguilar de Segarra)

Avancen a bon ritme les obres de rehabilitació del Castell de Castellar (Aguilar de Segarra) .

El dia 4 d’octubre l’equip tècnic del Consorci, juntament amb els membres de l’ajuntament d’Aguilar de Segarra, la direcció d’obra i l’empresa constructora, han visitat les obres de rehabilitació del castell de Castellar, ubicat al municipi d’Aguilar de Segarra, a la comarca del Bages. Les obres avancen a bon ritme, trobant-se en la fase de finalització de l’estructura i iniciant els treballs de condicionament de l’interior (terres, parets de pedra, arcades....).

La rehabilitació del castell respon a l’objectiu de mantenir el patrimoni històric del municipi,  habilitant-lo com a museu històric local i per usos polivalents del municipi, fent ús de les sales de les que es disposarà en el seu interior. Aquesta actuació es troba finançada pel programa LEADER, en la mesura 323 de conservació i millora del patrimoni rural.

El castell de Castellar s’alça en un turó i data del segle X i formava part del sistema defensiu que hi havia els segles X i XI, contra els sarraïns que hi havia a la Segarra. Els castells tenien un conjunt de torres de defensa, sis en el cas  de Castellar, amb la finalitat de donar refugi als pagesos del terme en cas d’atac i que es comunicaven amb les tocs de corn o senyals de fum.