Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

CADS i Diplocat publiquen la relatoria de la conferència internacional "Mengem futur"

La necessària transició cap a sistemes alimentaris sostenibles va ser l'eix central de la conferència que va comptar amb destacats experts internacionals i representants del Govern de la Generalitat de Catalunya.

FOTO: CADS.
FOTO: CADS

L’11 d’octubre de 2019 va tenir lloc la conferència internacional "Mengem Futur", una iniciativa conjunta del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), en què destacats experts internacionals i representants del Govern de la Generalitat de Catalunya van reflexionar i fer propostes per avançar cap a sistemes alimentaris més sostenibles.

Ara es publica la relatoria en català d’aquesta conferència, amb les exposicions, conclusions i recomanacions principals de totes les persones ponents i les intervencions dels responsables polítics. Els experts internacionals que hi van participar són:

  • Eeva Furman. Directora del Centre de Polítiques Ambientals de l’Institut Finlandès de Medi Ambient i Presidenta del Grup d’experts en desenvolupament sostenible de Finlàndia.
  • Alberto Garrido. Catedràtic d’Economia i Política Agrària i Vicerector de Qualitat i Eficiència de la Universitat Politècnica de Madrid i membre del Grup de treball de Seguretat alimentària de l’EASAC (associació d’acadèmies científiques dels Estats Membres de la UE, Noruega i Suïssa).
  • Drs KJ (Krijn) Poppe. President del Grup d’experts independents de la Comissió Europea FOOD 2030 i membre del Consell Holandès per al Medi Ambient i les Infraestructures (Rli).
  • Marta G. Rivera-Ferre. Directora de la Càtedra en Agroecologia i sistemes alimentaris per a la transformació social de la Universitat de Vic i autora líder dels capítols Àrees rurals (AR5) i Seguretat alimentària (SRCCL) del Grup Intergovernamental d’Experts sobre Canvi Climàtic (IPCC).
  • Peter Schmidt. President de l’Observatori del Desenvolupament Sostenible del Comitè Econòmic i Social Europeu.

Per a més informació, es pot consultar l'informe del CADS 'Mengem futur'.

FONT: CADS