Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"Som rurals, som futur!"

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Carles Luz i Muñoz es elegit president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya

Carles Luz i Muñoz es elegit president de l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya.

     El passat 11 de gener, ARCA va celebrar una Assemblea Extraordinària en motiu del canvi de presidència de l’entitat. Carles Luz i Muñoz, President del GAL Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques (CIS), president del Consell Comarcal de la Terra Alta i alcalde de Gandesa va ser elegit per unanimitat com a president d’ARCA, substituint en el càrrec a Miquel Rovira i Comas, actual conseller i primer Tinent d’alcalde, Regidor de Benestar i Família, Gent Gran i Esports, i anterior president de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura.

     Miquel Rovira i Comas va iniciar la seva etapa com a president a l’entitat l’any 2012 i va ser reelegit el març del 2016. Durant aquest període també ha exercit el càrrec de tresorer en l’Assemblea de la Red Española de Desarrollo Rural representant els interessos del desenvolupament rural de Catalunya a Madrid. En el transcurs d’aquests anys i gràcies a la implicació de Rovira, ARCA s’ha consolidat com un referent del desenvolupament rural de Catalunya i un element clau de suport als Grups d’Acció Local catalans. Carles Luz i Muñoz, el qual ja havia estat implicat en la Junta Directiva d’ARCA en el càrrec de vicepresident, pren el relleu de Rovira en aquesta nova etapa.

     Durant l’Assemblea també es va informar d’altres canvis que han tingut lloc en els membres de l’Assemblea d’ARCA. Com a representant de l’Associació per la Gestió del Programa Leader Ripollès Ges Bisaura i en substitució de Miquel Rovira i Comas, s’incorpora Raquel Serrat i Tubau, que a més, passa a formar part de la Junta Directiva com a vocal. D’altra banda, s’han incorporat dos membres a l’Assemblea d’ARCA vinculats al sector privat per tal d’aportar una visió empresarial als projectes de l’entitat. Aquests són: Juan Carlos Rabaneda i Caselles, representant del GAL Consorci Leader Pirineu Occidental, i Jordi Feliu i Clotet, representant del Consorci per al Desenvolupament de la Catalunya Central.

     Durant el transcurs de l’Assemblea també es va aprovar el Pla treball i el Pressupost de l’entitat de cara l’any 2017. S’inicia aquest nou any amb moltes ganes de seguir treballant per complir objectius, fomentant la cooperació interterritorial i transnacional entre grups Leader i potenciant el desenvolupament integral del món rural a tots els nivells. 

 

FONT: ARCA