Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Catalunya 2022: una crida per reactivar el país

El document aprovat posa en valor el paper dels Grups d’Acció Local, i demana reforçar els grups d’acció local per tal d’aconseguir una dinamització territorial efectiva del món rural i pesquer català

Catalunya 2022: una crida per reactivar el país.
Catalunya 2022: una crida per reactivar el país

El 2 de juny del 2020 el Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar un acord pel qual es va crear el Grup de Treball Catalunya 2022, un òrgan col·legiat assessor del president de la Generalitat i del Govern, amb l’objectiu d’incorporar el talent d’àmbits i disciplines ben diferents i comptar amb el compromís de la societat civil en la definició de polítiques orientades a garantir la competitivitat i el desenvolupament del país en els escenaris futurs que es poguessin derivar de la covid-19.

Els membres del Grup de Treball Catalunya 2022 s’han autoimposat el criteri de seleccionar accions raonablement possibles en les circumstàncies actuals del país, sense entrar en especulacions polítiques o econòmiques, i centrant-se en aquelles que es puguin iniciar en un curt termini encara que el seu assoliment no sigui immediat. Aquestes accions no només van dirigides a la Generalitat de Catalunya sinó que també interpel·len altres entitats públiques i privades del país.

Per fer aquesta tasca han establert diàleg amb centenars de persones i entitats, i es va fer una crida a la ciutadania que va permetre rebre més de 1.400 propostes d’accions concretes. El resultat que es presenta, el document 'Catalunya 2022. Reset Crida per reactivar el país', és fruit d’un treball coral i compartit.

El document posa en valor el paper dels Grups d’Acció Local en l’acció 11.4, i demana reforçar els grups d’acció local per tal d’aconseguir una dinamització territorial efectiva del món rural i pesquer català. En concret, el text recull que "els grups d’acció local, impulsats per directrius europees, han suposat una proposta positiva per al territori. Gestionen amb autonomia i responsabilitat els ajuts públics i apleguen com una associació tots els agents econòmics i socials vinculats al sector. Aquesta autogestió del món rural i pesquer amb ajudes públiques és ben valorada al territori".

Ara bé, continua, "la diversitat del món rural i pesquer català és un potencial de riquesa i alhora un repte de gestió. Cal reforçar aquests grups d’acció local tot dissenyant-ne les línies estratègiques en uns plans plurianuals que fixin objectius concrets adequats al territori, amb un sistema de governança de proximitat i programes d’ajuts específics adequats a les característiques de la zona. El compromís dels grups d’acció ha de ser emetre un informe i retre comptes al Parlament de Catalunya anualment respecte l’assoliment d’objectius". 

Fes clic aquí per consultar el document complet 'Catalunya 2022. Reset. Crida per reactivar el país'.