Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Ciuraneta destaca el paper del Programa Leader com a motor de l'economia rural de Catalunya

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Jordi Ciuraneta, ha visitat aquesta tarda la iniciativa "Logos Berguedà" i el nou accés al nucli històric de Gironella. Ambdós projectes s’emmarquen en el Programa Leader.
 
Logos Berguedà ha consistit en la creació d’un restaurant, una sala de conferències i projeccions i una llibreria especialitzada en una antiga colònia tèxtil del Berguedà. Paral·lelament, es crearà una línia de marxandatge inspirada en temes culturals relacionats amb la comarca. L’objectiu d’aquesta iniciativa és revitalitzar el sector turístic del Berguedà i donar a conèixer el patrimoni de què disposa el territori unint història, cultura, artesania, art, gastronomia i natura. 
Pel que fa al nou accés al nucli històric de Gironella, l’actuació ha consistit en la instal·lació d’un ascensor per millorar l’accessibilitat a la plaça de la Vila. Aquesta actuació ha permès a la vegada la continuïtat de vianants entre el casc antic i la part moderna, i ha d’afavorir la recuperació de l’activitat econòmica i comercial del nucli antic de Gironella.
 
Durant la visita, el conseller ha destacat el paper del Leader com a motor de l’economia rural de Catalunya, i ha explicat que “el Programa es basa en una metodologia participativa que dóna veu als agents més actius de cada territori, els quals defineixen una dinàmica d’actuació orientada a enfortir al màxim el teixit social i econòmic, amb el suport del Departament”.
 
Ciuraneta ha afegit que “els Leader estan al cor de la nostra política de desenvolupament rural”, i “el nostre objectiu no només és reforçar aquestes iniciatives, sinó també enfortir-les, millorar la col·laboració pública-privada i la cooperació, i fomentar l’emprenedoria en el medi rural català perquè són una oportunitat per a innovar, per a experimentar i per a dinamitzar l’economia i la qualitat de vida del món rural”.
 
Finalment, el conseller ha fet palesa la importància com a país de tenir un territori equilibrat, amb igualtat d’oportunitats i qualitat de vida: “per a això, considero prioritari establir unes estratègies de desenvolupament que prevegin de manera integrada les possibilitats i les potencialitats de les comarques definides com a rurals, estratègies com les que avui hem visitat”.
 
FONT: DARP