Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Cloenda de l’"Escola d’Emprenedors al Moianès"

Cloenda de l’"Escola d’Emprenedors al Moianès".

El passat 18 de juliol es va celebrar la cloenda de la primera "Escola d’Emprenedors al Moianès". L'acte es va realitzar al que serà el Centre Tecnològic CATUAV, on Jordi Santacana, promotor del projecte, va explicar que van néixer el 2003  amb el nom Aeroplans Blaus,SL, la qual es dedicava a la importació i distribució de material per a aviació esportiva i a petits treballs de desenvolupament propi de sistemes electrònics de gestió de vol, creant el primer prototip de nau aeri no tripulat. El 2009 van crear l’empresa CATUAV,SL, que ha desenvolupat tecnologia pròpia que han explotat comercialment, oferint serveis de fotogrametria, ortofotos d’alta resolució i teledetecció per a aplicacions mediambientals, científiques i tècniques a través de treballs amb aeronaus no tripulades, també anomenades drons o UAV (Unmanned Aerial o vehicles aeri no tripulat).

La cloenda i l’entrega de diplomes la van realitzar el President del Consorci del Moianès i alcalde de Moià, Dionís Guiteras, i el president de l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Antoni Clement.

En la seva intervenció, Dionís Guiteras, va parlar dels projectes presentats dins del Programa Leader en el període 2007-2013 (1.400.000€ d’ajut aproximadament), i de la importància de poder continuar formant part del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya en el període 2014-2020 (Programa Leader), conjuntament amb el Berguedà i el Lluçanès. Antoni Clement, per la seva banda, va remarcar la importància de mantenir el territori Leader actual (Berguedà, Moianès, Lluçanès) en el període 2014-2020, per tal de poder reactivar l’economia local i la necessitat de poder dur a terme accions com l’"Escola d’Emprenedors al Moianès".
L’acte va concloure amb la degustació de productes “El Moianès ve de Gust”.

L’"Escola d’Emprenedors al Moianès" ha estat una iniciativa organitzada per l'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, conjuntament amb el Consorci per a la Promoció dels Municipis del Moianès, amb l’objectiu de donar eines i facilitar l’emprenedoria al territori. El cicle formatiu, totalment gratuït, estava obert a les empreses de nova creació i a tothom que volgués desenvolupar una idea de negoci.
L’escola forma part de les accions del projecte de Cooperació Catalana “Emprèn Rural”, que es desenvolupa en el marc de l’Eix 4 Leader del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya, pel període 2007-2013, i està cofinançat pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural  (FEADER) i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. La formació també ha comptat amb el suport de la Fundació Universitària del Bages (FUB).

 

FONT: Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central