Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Continuem treballant per impulsar el relleu agrari

Des del "Grup Operatiu RETA" continuem treballant perquè els processos progressius d'instal·lació al sector agrari siguin una realitat i contribueixin al relleu generacional de les estructures productives dels nostres territoris.

En aquests dies d'incertesa i readaptació, des de les entitats membres del "Grup Operatiu RETA" ens estem organitzant per poder dur a terme les nostres tasques amb el màxim d'eficàcia i eficiència possible. Per això hem organitzat una trobada de treball en línia els dies 30 i 31 de març, en la qual hem revisat l'estratègia a seguir per a poder complir amb els nostres compromisos.

Des de cada entitat estem valorant com poder avançar amb les nostres accions de manera virtual. En aquest sentit, un dels acords adoptats és reprogramar algunes de les nostres activitats presencials en un format en línia. Per això dissenyarem un nou pla de divulgació que doni sortida a tots aquells esdeveniments que no es puguin realitzar físicament durant el període de confinament del present estat d'alarma, així com aquells que es vegin compromesos degut a la nova situació.

Al llarg dels propers dies anirem compartint a través dels nostres canals tot allò que anem generant perquè el Grup Operatiu continuï actiu i present, encara que sigui de manera virtual. Tractem aquesta situació excepcional com una manera d'innovar en els formats, en els missatges i en els canals, perquè els nostres objectius finals es compleixin.

Entre altres activitats, estem preparant el llançament de la "Guia metodològica per a la creació d'un espai test agrari". Una eina adreçada a totes aquelles persones i entitats que estiguin valorant l'opció d'iniciar un procés d'ideació, disseny i implementació d'un programa de facilitació de les incorporacions progressives vinculat a un espai test agrari.

Finalment, volem compartir amb totes aquelles persones que ens llegiu la nostra voluntat de treballar de manera coordinada en l'articulació de noves i innovadores polítiques que facilitin el relleu generacional al camp. Ara més que mai, es fa imprescindible la posada en valor dels processos d'innovació social per enfortir el món rural i les activitats que el dinamitzen.

FONT: GO RETA