Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Ctra. Sant Llorenç de Morunys, Km 2
25280 Solsona (Lleida)
T+ 93 653 94 19 | secretaria@arca-dr.cat

Conveni entre Agricultura i CaixaBank per finançar projectes de cooperació Leader dels Grups d'Acció Local

Conveni entre Agricultura i CaixaBank per finançar projectes de cooperació Leader dels Grups d'Acció Local.
El secretari general del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), David Mascort, i el director territorial de Caixabank a Catalunya, Jaume Masana, han signat aquest matí un conveni de col·laboració en matèria de finançament relatiu als ajuts de la convocatòria 2016 per al desenvolupament de projectes de cooperació dels Grups d’Acció local (GAL) de Catalunya, en el marc de l’operació 19.3 de cooperació Leader, del Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2014-2020, per un import d’ajut total de 1.417.666 €, amb un cofinançament del 43% pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
Amb aquest conveni, es pretén donar suport financer als GAL per dur a terme els 20 projectes de cooperació aprovats pel DARP, que tracten temàtiques tan diverses i transversals com el paisatge i la pedra seca, les energies renovables, l’eficiència energètica i el canvi climàtic, el suport a les empreses rurals, els joves, el comerç i la gastronomia del producte agroalimentari local, els espais naturals protegits, el teletreball i les noves tecnologies, o l’astroturisme, entre d’altres temàtiques.
 
En virtut d’aquest conveni signat, l’entitat financera estudiarà les necessitats d’aquests grups locals i formalitzarà pòlisses de crèdit per cobrir les necessitats financeres dels GAL, per poder executar els projectes de cooperació aprovats pel DARP en la convocatòria 2016. 
Per la seva banda el DARP, comprovarà que els sol·licitants compleixin els requisits per ser beneficiaris de l’ajut, comunicarà els imports de les primes d’ajut i en gestionarà les modificacions.
 
Les pòlisses tenen a un termini d’amortització de 12 mesos, sense comissió d’obertura, sense comissió d’estudi, amb una comissió de no-disponibilitat del 0,10% i amb un índex inicial i de revisió d’EURIBOR a 3 mesos + un diferencial. Aquest diferencial s’aplica seguint el principi de prudència financera, que el fa molt favorable.
 
Amb eines com aquestes, el Departament d’Agricultura posa els mitjans necessaris per aconseguir l’execució total d’aquests projectes de cooperació, que són una eina fonamental per al desenvolupament de les estratègies territorials dels grups Leader.
 
FONT i FOTOGRAFIA: DARP