COWOCAT RURAL organitza una jornada per conèixer els models de coworking del territori d'ADRINOC (Garrotxa, Alt Empordà, Osona)
Aquest divendres, l’"Espai Núria Social" d’Olot ha acollit una jornada de treball dirigida a la comunitat coworking del territori Leader Ripollès Ges Bisaura. Impulsada a través del projecte de cooperació COWOCAT RURAL, la trobada s’ha centrat en donar a conèixer diverses experiències i models de coworking impulsats en una zona en concret, en aquest cas al territori Leader d'ADRINOC; i com aquests espais funcionen com a eines de dinamització econòmica i territorial.
La jornada s’ha organitzat en dos blocs. La primera part ha anat a càrrec d’Estel Turbau, dinamitzadora del projecte de cooperació COWOCAT RURAL i assessora externa del “Consorci Salines Bassegoda”. Turbau ha presentat els diferents espais de coworking que actualment hi ha al territori d'ADRINOC com l’“Espai Navata”, “La Rectoria” i “Nova Harmonia coworking”, de titularitat pública i que a dia d’avui compten amb una cinquantena de professionals de sectors tan diversos com l’agroecologia, la fotografia, l’educació i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació; així com iniciatives de coworking de gestió privada com són l’“Espai Núria Social” d’Olot, centrat en projectes amb un alt component social, i “Nèctar”, de Vilanova de Sau, un espai de coliving rural que acull coworkers de forma puntual, segons els esdeveniments que s’hi programen.
La segona part de la jornada s’ha centrat en la ponència de Jordi Silvente, president de l’Associació de Coworking de Catalunya – COWOCAT. Sota el títol, “Espais de coworking i el seu paper com a eina de dinamització econòmica i territorial”, Silvente ha parlat de com aquests espais de treball funcionen com a plataformes de transformació i col·laboració, tot generant noves dinàmiques econòmiques que els territoris rurals poden, i han d’aprofitar. Silvente també ha dinamitzat la sessió de treball final, un debat participat centrat en qui i com s’han d’impulsar els espais de coworking a les zones rurals.
Aquesta jornada ha servit perquè els impulsors, o futurs impulsors, d’espais de coworking del Ripollès Ges Bisaura tinguin una visió global de l’experiència de coworking, amb els diferents espais i models de gestió i dinamització de comunitats d'un territori també rural (la zona d'actuació d'ADRINOC).
COWOCAT RURAL
COWOCAT RURAL és un projecte de cooperació Leader, coordinat pel Consorci Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques, que sorgeix de la necessitat de promoure l'emprenedoria mitjançant l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació. Amb aquesta iniciativa es vol potenciar la creació d’ocupació i activitat econòmica a les zones rurals, i fomentar els valors del coworking i del teletreball en els territoris que participen al projecte.